Foredrag og møder
Foerdrag om Svendborg Fattiggård - Kode 0702
Sarah Smed vil berette om Svendborg Fattiggård, der var i brug frem til 1974. Der serveres kaffe med brød.

Lokalafdeling
Brøndby
Hvem
For alle
Pris medlemmer
100 kr.
Pris ikke medlemmer
120 kr.
Hvornår
07.02.2023 kl.14.00-14.00Særlige behov
Adgang med kørestol: JaAdgang til teleslynge: Ja
Tilmelding
Kontoret, sidste frist 31. januar 2023
Mødested
Hermosagaard
Beskrivelse
Hun kom til verden på solsiden, ikke planlagt, men inderligt elsket og ønsket. I dag er Sarah Smed museumsaktivist og leder af Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg, hvor hun er i fuld gang med at skabe et nyt slags museum og et historisk fællesskab for tidligere og nuværende anbragte og udsatte. Det gør hun med et stort og bankende hjerte, der finder hvile med engelske antikprogrammer. Men som hun siger: Det er ikke mig, der kæmper den virkelig kamp. Man ved i virkeligheden ikke, hvad en livskrise er, før man møder et menneske, der er født ind i en livskrise".
Sarah Smed fortæller om museets unikke arbejde, hvor Fattiggårdens historiske rammer i dag bliver brugt til at skabe banebrydende museumsformidling- og forskning. En anbringelse inden for forsorgen har ofte betydet en placering uden for samfundet og historieskrivningen. Museet giver adgang til denne ellers ofte skjulte eller glemte del af historien. Historien om de mange mennesker, som har levet eller lever på samfundets skyggeside.
Historier du aldrig glemmer – Et foredrag om Nordens bedst bevarede Fattiggård, om socialpolitik og om Fattiggårdens skæbner. Hør om stedets første Fattiginspektør Kaptajn Hallas, om "Fattiggårdens Skræk" Peter Jørgensen, om Alma der boede bag murene i 45 år, og om hvorfor Marie blev afleveret af politiet en vinterdag, da hun blot var 11 år.