Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Andet

Slægtsforskning

En rigtig slægtsforsker bliver aldrig færdig med sin slægtstavle.

Tilmelding

Flemming Petersen på tlf. 40 28 04 56

Lokalafdeling

Brøndby

Hvem

For alle

Pris medlemmer

30 kr. pr. måned til kaffekassen

Pris ikke medlemmer

30 kr. pr. måned til kaffekassen

Hvornår

Ulige uger
Torsdag kl. 13:30 - 16:30

Mødested

Kulturhus Brønden, Brøndby Strand Centrum 60

Beskrivelse

Der er tusindvis af aner at tage af, hvis man ellers kan finde dem. Så vi arbejder stadig på at finde nyt.

Største opgave at få kød på benene 
Slægtsforskning er ikke bare at fremstille navnelister over dem, der er gået foran os. Skal det have nogen værdi, så må vi have kød på benene, og det er der vores største opgave ligger.

Hvem var de mennesker? - hvor og hvordan levede de? - hvad arbejdede de med?

Vi bliver ofte overrasket 
Der er tit spændende nyt om de gamle, og ofte forbavses vi over, hvad vi finder om dem. Det er virkelig spændende. Og så er det så heldigt, at de personer, der levede mest usædvanligt, er dem, der er skrevet mest om i tidens løb. Kvægtyve, mordere, falskmøntnere og andre, der blev henrettet eller bare kom i fængsel, er der fortalt mest om.

Kirkebøger giver mange oplysninger
Jens Pedersen og hans kone, der stod tidligt op om morgenen, passede deres dont og gik trætte i deres alkove om aftenen, er der mindre at finde om.

Kirkebøger giver dog en del oplysninger, idet de er nævnt i dåbsprotokollen, vi får at vide hvilken dag de blev konfirmerede, deres bryllup nævnes, og endelig står der, hvilken dag deres liv ophørte eller de blev begravede i de knap 400 år, vi har kirkebøger fra.

Men ofte kan vi supplere med ejendomsoplysninger, fæste- og skifteprotokoller m.m. Så vi ”higer og søger” stadig for at finde, hvad findes kan.

Trofast flok
Vi er en trofast flok der troligt møder op hver anden torsdag (ulige uger). Vi hygger os sammen, men desværre kan vi ikke invitere andre med i gruppen. Der er ikke plads til flere end den trofaste snes, så vi kan ikke klemme flere ind på holdet.