Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Månedens musik: Genforeningens sange

27. oktober 2021.
Ligesom Henriette Engelhart reddede "Månedens musik" 22. september 2021 ved at hoppe ind for Absalon og Selinas, har der også denne gang været grus i maskineriet.

Margrit Skott og Lydia Riis fortæller og fortolker Genforeningens sange fra Højskolesangbogen (foto: Irene Dunker).

Margrit Skott og Lydia Riis fortæller og fortolker Genforeningens sange fra Højskolesangbogen (foto: Irene Dunker).

 

Af Margrit Skott, Ældre Sagen Bornholm

Gennemførelsen af Månedens Musik i Sankt Clemens Kirke 27. oktober 2021 var ikke helt uden problemer. Weyse var på programmet, men måtte ændres på grund af sygdom.

13. oktober 2021 havde Margrit Skott og Lydia Riis i Sankt Bodils Kirke i Højskolesangbogens regi fortalt om ni sange om Genforeningen ud fra deres historiske sammenhæng og en let fortolkning af sangene: ”Frihed er det bedste guld” og ”Venner ser på Danmarks kort”, hvor v. 37, der beskrev Bornholm, også var inkluderet. Sangen indeholder egentligt 72 vers! Et par sange mere kan nævnes som ”Det haver så nyligen regnet”, ”Her vil ties, her vil bies” og mere lystigt, ”Det lyder som et eventyr”.

Man fik besked om aflysningen af Weyse 14. oktober 2021, så Margrit Skott og Lydia Riis blev spurgt, om de ville gentage ”Genforeningens sange” 27. oktober 2021. 

Da Kenn Therkelsen var den raske del af Weyse programmet, deltog han som forsanger. Margrit Skott havde siden Bodilsker Kirke inddraget Genforeningen set med bornholmske øjne og beskrevet foreningen, ”Sønderjydsk Forening for Bornholm”. I denne forbindelse sang Kenn Therkelsen solo ”Bornholm du prude Vikingmø”, som i øvrigt blev fjernet fra Højskolesangbogens 18. udgave. Sangen blev modtaget med stort spontant applaus.

Stort applaus var der også til sidst, hvor trekløveret blev takket for deres redningsaktion og for, at det havde været en lærerig og underholdende præsentation af Genforeningen, hvor også publikum havde sunget helhjertet med.


Sidst opdateret 06.10.2022