Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Månedens musik: Soul- og jazzballader med Henriette Engelhart

22. september 2021.
Der kom en engel ind fra højre og reddede Månedens Musik, hvor vi skulle have hørt Absalon og Salinas. De kommer i stedet til oktober 2022.

Henriette Engelhart har en meget stor og smuk stemme

Henriette Engelhart har en inciterende og varm stemme med stærk appel til publikum.

 

Af Margrit Skott, Ældre Sagen Bornholm

Englen havde form af Henriette Engelhart. Henriette hed oprindeligt Hansen, men hun tog sin fars navn, hvilket bedre udtrykte hendes budskab om kærlighed fra hjertet.

Perlerække af kendte sange
Det blev en meget fin eftermiddag med næsten 50 fremmødte. Henriette begyndte med ”This Little Light of Mine”, som alle sang med på. Vi fik så en perlerække af kendte sange, som alle gav udtryk for Henriettes udvikling fra hendes første indspillede sang som 10-årig, igennem Aretha Franklins ”A Natural Woman ”,  Sebastians ”Stille før storm” oprindeligt sunget af Lis Sørensen og mange flere.

Vi sang med
I 2003 besluttede Henriette Engelhart at flytte fra Jylland til Bornholm, og her begyndte hun at undervise og synge sammen med ”rigtige” musikere, Michael Friis, Thor Backhausen og Lars Juul. Alligevel følte hun sig lidt trist, så hun skrev sin første egen sang, den smukke og melodiske ”Gråvejr”.
Det satte gang i hendes egne kompositioner og hendes nuværende professionelle ”Sing Alive”, hvor hun synger for publikum og med publikum. Også vi sang med på flere sange. 

Henriette har en meget stor og smuk stemme, som hun akkompagnerer med sit el-klaver. Det gennemgående tema er som sagt kærlighed, som hun udtrykker med varme og inderlighed. Hun er en dejligt fortæller, sprudlende med indlevelse og godt humør, så vi fik en dejlig eftermiddag.


Sidst opdateret 06.10.2022