It

IT KURSER OG IT HJÆLP

Kursus-aktiviteterne sker i Foreningernes Hus, Vissingsgade 31, 1. sal, 7100 Vejle og foregår om formiddagen med start uge 2 (6. til 10. januar) 2020.

Lokalafdeling

Vejle-Jelling

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

40 kr., For temaer pr. lektion på 1.5 time

300 kr., For et kursusforløb på 10 uger á 1,5 time

Hvornår

Startdato: 06.01.2020 kl. 09.00
Slutdato: 31.03.2020

Tilmelding

Tilmelding på mail itvejlejelling@gmail.com med oplysning om hvilket kursus, navn, adresse og telefonnummer. Evt. til Eigil Lillelund på tlf.: 2077 0835/7581 5635

Mødested

Foreningernes Hus, Vissingsgade 31, 1. sal, 7100 Vejle

Beskrivelse

Tilmelding er efter først til mølle-princip, og sidste frist er 23. november 2019.


Tilmelding på mail itvejlejelling@gmail.com med oplysning om hvilket kursus, navn, adresse og telefonnummer. Evt. til Eigil Lillelund på tlf.: 2077 0835/7581 5635.


Holdene er på max 5 deltagere og vi starter ikke hold med mindre end 3 deltagere


Pris for et kursusforløb på 10 uger á 1,5 time er kr. 300,-og for temaer er prisen kr. 40,- pr. lektion på 1,5 time.


Hvis der er tvivl om hvilket niveau er bedst for dig, kan vi bede dig om et interview.


Har du spørgsmål om kurserne kan du ringe på 2340 7480 (hverdage mellem kl. 17. og 18.) – du kan evt. indtale en besked, så ringer vi tilbage.


 


Kurser for bærbar PC - Windows 10 eller 8.


 


Vi tilbyder kurser for begyndere, let øvede og øvede.


Hvis der er interesse nok, kan der oprettes kurser for billedbehandling (10 ugers kursus) og for begyndere i regneark (Excel eller Open Office)


 


Kursus i Slægtsforskning.


 


Kurset, som koster kr. 300,-, foregår hver anden uge i alt 5 gange á 3 timer.  Du skal være erfaren i brug af PC og brug af internettet, men du kan være nybegynder hvad angår slægtsforskning. Ved spørgsmål kan Jens Ole Christiansen kontaktes på 53 60 54 80.


 


Kurser for iPad.


Vi tilbyder iPad-kurser mandage for begyndere, let øvede.


 Og fredage for øvede.


Temaer for iPad, iPhone og Android Tablet.


For iPad og Android tablets tilbyder vi nogle kortere undervisningsforløb. Se nedenstående oversigt. Hvis tilslutning, kan vi tilbyde kursus i iPhone for begyndere.


For mere øvede deltagere tilbyder vi korte undervisningsforløb i forskellige temaer for iPad. Man kan tilmelde sig flere temaer, og det er en forudsætning, at deltagerne har rutine i brug af iPad, svarende til at kursus for let øvede er gennemført.


For Android tablets er der kurser for begyndere og let øvede.


Tilmelding til temaer er efter først til mølle-princip.


Tilmelding med angivelse af navn og telefonnummer sker til itvejlejelling@gmail.com, med oplysning om, hvilket tema du er interesseret i.


 


IPad Tema 1 – Google drev og Google docs - 3 lektioner á 1,5 time, fredage


Vi udforsker Google Drev, som er det sted i skyen, hvor alle dine Google Docs dokumenter blive gemt. Med tekstbehandlings app Google Docs kan du oprette nye filer, og alle ændringer i dokumentet gemmes automatisk, mens du skriver


 


IPad Tema 2 – Billedbehandling - 3 lektioner á 1,5 time, fredage.


Lære at bruge mulighederne i kameraet og at efterbehandle dine billeder i Foto appen, og lære at bruge Google fotos app til billedbehandling, deling af billeder og sikkerhedskopiering af billeder.


 


IPad Tema 3 – Billedbehandling – Cewe Fotobog – 3 lektioner á 1,5 time. fredage.


Kursus i at lave en fotobog og om de mange muligheder, der er for at designe og dekorere din CEWE fotobog.


 


Ipad Tema 4 - Collager - 3 lektioner á 1,5 time, fredage.


Lære at lave flotte collager direkte fra din iPad/iPhone. Apples App Store tilbyder et udvalg af apps, nogle gratis og nogle til en lille pris, men alle har funktioner og muligheder for at oprette collager.


 


IPad/Tablet Tema 5 - Facebook – 5 lektioner á 1,5 time tirsdag kl. 9-10.30.


Få styr på dine ​privatindstillinger, sikkerhed, notifikationer, eftermælekontrakt og sletning af profil. Lær at blokere uønskede beskeder og personer. ​ ​Lær at poste og dele opslag, billeder, videoer og links, og hvordan man senere kan redigere eller slette dem. Lær forskellen på profilbilleder og coverbilleder. Grupper og sider. At like, emojis og gifs. Spam og virus. Fake news.


 


Android tablet for begyndere - Tema 6: 5 lektioner á 1,5 time tirsdage kl. 10.45-12.15.


Lær om indstillinger, sikkerhed, notifikationer, totrinsverifikation, Gmail, Google Maps, Google Fotos. Kalender. Lær at bruge Borger.dk, e-Boks, Netbank, NemID, Rejseplanen og Sundhed.dk og meget andet.


 


Tema for Windows PC :


For mere øvede deltagere tilbyder vi korte undervisningsforløb i forskellige temaer for bærbar PC med Windows 10 eller 8. – se nedenstående oversigt.


Man kan tilmelde sig flere temaer, og det er en forudsætning, at deltagerne har rutine i brug af PC, svarende til at kursus for let øvede er gennemført.


Tilmelding til temaer er efter først til mølle-princip. Tilmelding med angivelse af navn og telefonnummer sker til itvejlejelling@gmail.com, med oplysning om, hvilket tema du er interesseret i. Angiv også hvilke ugedage du kan deltage.


 


Lær Windows 10 at kende. (4 lektioner á 1,5 time)


Indstillinger og kontrolpanel, skrivebord. Proceslinje, Store. Stifinder. Hente apps. Sikkerhed.


Googlekonto, Gmail (4 lektioner á 1,5 time)


Etiketter, underetiketter, indstillinger, links, vedhæftet fil, Google apps: Sheets, docs, drev, maps, kalender, fotos, oversæt.


Lær at bruge offentlige IT-portaler (4 lektioner á 1,5 time)


Bl. a. Borger.dk, Sundhed.dk, Skat.dk, eBoks.dk, nemID.dk, og mange flere.


Hold styr på dine dokumenter og fotos: (5 lektioner á 1,5 time)


Stifinder, mapper, mappestruktur, mappenavne, omdøbe mapper, kopiere/klippe/sætte ind-funktioner, scanning og gemme foto. Gemme på andre medier: USB nøgle, Google drev,  andre skyer, etc. Dele, gemme med kode.


Sikkerhed: (3 lektioner á 1,5 time)


Generelle råd, opdatering, antivirus programmer (fordele og ulemper). Sikkerhed i forskellige mail-systemer. Hvordan holder jeg mig opdateret?


 


IT hjælp i hjemmet


Har du problemer med dine IT-systemer og ønsker hjælp, kan du kontakte Martin Ibsen, 81 92 44 71, som vil sørge for, at du får assistance til at løse dit problem.
Ring til Martin og aftal nærmere vedr. besøg i dit hjem af en IT kyndig person. 


IT rådgivning:


Overvejer du at anskaffe nyt IT udstyr men er i tvivl om hvad du skal købe? Du kan ringe til Martin Ibsen, 81 92 44 71, som sørger for, du får den nødvendige rådgivning.