Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Demens - hvordan håndterer jeg det

Demens tager ikke kun livet af os, det tager også livet fra os!

Når du bliver ramt af andres sygdom.

At være pårørende til en demensramt kan være meget hårdt i hverdagen og mange vil have brug for at tale om det der sker.

Lokalafdeling Silkeborg og nu i lokalafdeling Them har vi fået en demensansvarlig kontaktperson der kan fortælle dig om, hvordan du kan få hjælp i din situation.

Samt hvordan du kan få aflastning i din hverdag og hvilke kurser du med stor fordel kan deltage i.

DEMENS - HVORDAN HÅNDTERER JEG DET ?

Ældresagen i Them står klar med støtte og vejledning.

Demens tager ikke kun livet af os, det tager også livet fra os!

Barske, men sande ord.

Hvad gør du, hvis du får at vide, at du selv, en partner, en nær pårørende eller en god ven er ved at få demens? Hvor går du hen med alle dine spørgsmål? Hvordan finder du ud af at håndtere en så vanskelig situation? Hvor går du som ungt menneske hen med de problemer, du står over for, hvis en af dine forældre bliver demensramt? Hvem kan du tale med? Hvad gør du, hvis du har mistanke om, at noget er galt?

Alle de spørgsmål kan Ældre Sagen hjælpe med. Vi er klar med støtte og vejledning til dig med demens tæt inde på livet. Vi har i Them udpeget en demensansvarlig, Barthe Risom Holst, som du kan henvende dig til for at få mere viden om demens. Barthe lytter til dine bekymringer og forstår, hvad du taler om. Der findes en del tilbud både til den demensramte og til de pårørende. Men det kan være svært i en travl hverdag at få tid til at finde ud af, hvad der er op og ned, og hvad du skal gøre og ikke gøre. Der er mange ting at tage stilling til og forstå, når en person bliver ramt af demens. Ikke så meget i starten af sygdommen, men efterhånden som sygdommen skrider frem, bliver der flere og flere ting, du som nærtstående skal tage dig af – pasning, økonomi og alt det praktiske i en hverdag. Sidst – men ikke mindst – skal du som den raske huske, at du også selv har et liv. Det er nemlig ikke for ingenting, at demens bliver kaldt “de pårørendes sygdom”.

Alt det, vi har beskrevet ovenfor, har Barthe overblikket over, og hun kan hjælpe dig med at finde ud, hvor du skal gå hen med dine spørgsmål. Barthe har selv demens tæt inde på livet gennem flere år og øser gerne af sine egne erfaringer.
Har du brug for vejledning, for en, der vil lytte til dine frustrationer, eller trænger du blot til at snakke, så kontakt Barthe på telefon 40 30 07 63, eller skriv til barthe@risomholst.dk

SE VIDEOER OM FORSKELLIGE EMNER OMKRING DEMENS.

     1.   Få viden og rådgivning om demens

     2.  Hvad er demens

     3.  Demenstest - bliv klog på demens 

     4.   Indsigt: Hvad er demens?    Af Helsingør Kommunes demenskonsulent, Vibeke Schønwandt.

Demensansvarlig for lokalafdeling Them: Barthe Risom Holst, tlf: 40300763,
mail: barthe@risomholst.dk

Sidst opdateret 11.02.2020