TRIPTURE

Nu har Jytte også udarbejdet et spændende program for tripture i hele 2020.

 

Tripture januar – december 2020

 

Februar

Torsdag den 20. februar kl. 8.40 med bus 65E fra Bymidten til Amager Bakke.
Pris gratis
Tilmelding 1 måned før.

vi tager til Amager Bakke, det nye kunstige skisportssted. Det er gratis og der er elevator.

På tagfladens grønne arealer etableres der et grønt oplevelses- og legelandskab, hvor besøgerne kan løbe, vandre, lege eller nyde udsigten og følge aktiviteterne på bakken. Der lægges op til at besøgeren selv kan udforske stedets muligheder og finde sin egen vej igennem anlægget. Det er det, vi skal opleve og ikke stå på ski.Marts

Torsdag den 19. marts kl. 8.40 med bus 65E fra Bymidten.
Danmarks tekniske Museum.
Pris 80 kr. for pensionister.
Tilmelding 1 måned før.

Vi skal besøge museet, hvor der er rigtig mange udstillinger og aktiviteter vi kan se Man husker sikkert Carmen Curlers, Karavellen (flyvemaskiner) Ørsteds Kompas, Krokodillen (togstamme) og mange andre. Der er udstillinger om den første danske computer(stor som et hus) rumfart, der er nok at se på.

 April

Onsdag den 15. april kl. 9.30 Vi mødes ved Egholm museum
Der er gratis rundvisning og kaffe

Maj


BUSTUR TIL LUND DOMKIRKE I SVERIGE 14. MAJ KL. 9 FRA NYVEJ

Pris for bus og rundvisning i Domkirken kr. 410. 

Byggeriet blev indledt i ærkebiskop Assers tid, og 1, september 1123 blev kryptens højalter indviet. I 1145 stod kirken færdig og blev indviet med pomp og pragt, må man formode, af ærkebiskop Eskil. Den gamle kirke er gennem tiderne blevet ændret og udvidet flere gange, og den kirke vi ser i dag, har ikke meget med den oprindelige Lund Domkirke at gøre. De eneste detaljer, der er urørt, er krypten og apsis..

 Domkirkens forunderlige astronomiske ur står lige ved hovedindgangen. To gange om dagen spiller det hymnen In dulci jubilo. I hele Europa findes kun tre lignende ure. Lund Domkirke fik sit omkring 1425. I 1837 gik det ikke så godt og blev skilt ad og sat væk. I 1923 blev det rekonstrueret, blandt andet med hjælp fra danskeren Julius Bertram-Larsen. Øverst på uret ses to riddere, der markerer timerne ved at slå sværdene mod hinanden. Det astronomiske ur viser månefaserne. To gange dagligt spiller domkirkens mindste orgel, der er inde i uret, hymnen In dulci jubilo, mens seks træfigurer - De hellige 3 konger med tjenere - passerer og bøjer hovederne for jomfru Maria og Jesusbarnet på tronen i centrum.

Kilde Wikipedia

Vi møder vores guide I Våbenhuset i Domkirken, hvor vi vil opleve at, som de skriver, er sjæleringning.
BOTANISKA TRÄDGåRDEN:

Efter besøget i Domkirken besøger vi Botanisk Have ved Lunds Universitet, med blomstrende rododendron og et drivhus. Vi guider os selv rundt, men der udleveres et program om haven. Man kan også besøge cafeen. Man er velkommen til at tage egen madpakke med.

Har vi tid og lyst kan vi besøge et stort flot indkøbscenter Emboria i Malmø på vejen hjem.
Her er der også rig mulighed for shopping, restaurantbesøg m.fl.

I bussen er der mulighed for at købe drikkevarer.

Der er endnu få ledige pladser tilbage, så hurtig tilmelding tilrådes.


Tilmelding senest den 1. april til

petjy@hotmail.dk

tlf. 24815119

 

 

Juni

Torsdag den 11. juni kl. 8.40 med bus 65E fra Bymidten. Det nyligt genopførte Frihedsmuseum på Langelinie.
Pris ca. 100 kr.
Tilmelding senest 1 måned før.

Udstillingen om Danmarks frihedskamp under den tyske besættelse folder sig ud i en underjordisk udstillingshal, der har karakter af en bunker. Det gennemgående tema i udstillingen er, at modstandskampen i 1940-45 blev til virkelighed, fordi der under besættelsen var danskere, der valgte at overskride grænser og gå til modstand på trods af de farer, det indebar, og på trods af, at det gik stik imod den danske regerings ønsker.

 

Juli

Torsdag den 23. juli (nærmere om afgangstid til de tilmeldte)
Kanalrundfart med live jazz.
Pris 160 kr.
Tilmelding senest den 15. juni. Der bliver købt billetter efterhånden som tilmeldingerne sker, for at sikre os pladser.

Vi gentager succesen igen med 1,5 times dejlig live jazz musik, mens båden roligt sejler rundt i Københavns havn og kanaler i forhåbentligt dejligt vejr

 

August

Onsdag den 5. august 2020 med bus fra Nyvej kl. 14.30 til Cirkusrevyen.
Pris 925 kr. inkl. kørsel, teatermenu og billet.
Tilmelding senest 15. december (bindende)
Betaling senest 6. januar til ældresagens konto: 2403 4380 370 730.

Det er noget helt særligt i 2020, nemlig at Ulf Pilgård går på pension efter 40 år på scenen i Teltet, og altså også fordi han fylder 80 år. Han skriver, at han synes godt, at han kan være sig selv bekendt.

Der er sammensat et fantastisk hold af både erfarne og helt ny kræfter i Cirkusrevyen 2020. Lisbet Dahl skriver ”Jeg glæder mig til at byde Mille og Carsten velkommen i Cirkusrevy-familien, og så er det dejligt at få Niels tilbage. De kommer alle til at give en masse ny energi og kreativitet på scenen i en forrygende afslutningssæson for Ulf”.

Men forinden får vi mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd inden forestillingen. Teatermenuen indtages i Bakkens Perle, hvor vi får serveret en med 3 retter. Drikkevarer og Kaffe er for egen regning. Så glæd jer til arrangementet.

Så lad os fejre og nyde denne jubilæumsrevy sammen med morskab og dejlig mad.


september

Torsdag den 17. september bus 65 E kl. 8.40 Byvandring i Ørestaden
v/Morten Lander Andersen
Pris ca. 125 kr.
Tilmelding 1. oktober

Morten L. Andersen er cand.mag. i historie og religion og arbejder med formidling af historiske emner i København med byvandringer, foredrag og har sit eget firma.

Det bliver spændende at høre om den nye Ørestad set med en historikers øjne.Oktober

Torsdag den 15. oktober tur til Sorø Akademi Skole og Sorø Klosterkirke,
samkørsel
Pris ca. 125 kr.
tilmelding 15. september

Sorø er det lokale gymnasium for Sorø By og opland med en kostskoleafdeling, der har danske elever fra hele verden. De elever der bor der udgør ca. en fjerdedel af skolens samlede elevtal på ca. 600.

I de flotte historiske rammer og moderne naturvidenskabelige faciliteter får eleverne opdateret deres viden til et højt fagligt niveau. Skolen er et alment gymnasium, som efter et treårigt forløb fører til studentereksamen.

Efter rundvisningen i gymnasiet og deres videnscenter går vi i den nyrenoverede klosterkirke, lige ved siden af. Jeg håber og tror, at nogen tilbyder sig til kørsel.

 

November

Torsdag den 19. november Bus 65E kl. 8.40 fra Bymidten til
Tycho Brahe Planetariet
Pris kr. 160
Tilmelding den 1. november

I disse år er der stor fokus på vores planet, på månen, på solsystemet osv. Jordens måne besøgte vi for 50 år siden, men i alt findes der 198 forunderlige måner i vores solsystem.

Besøget på Månen gav os stor viden om Jordens historie og solsystemets dannelse, men rejser vi til de fjerneste afkroge, finder vi måner, der måske er endnu mere fascinerende og rummer endnu flere svar på livets oprindelse.

Så nu tager vi derind for at blive opdateret på vores viden.

 

December

Jul i København v/Morten L. Andersen

Torsdag den 17. december bus 65E kl. 8.40 tager vi til København hvor Morten L. Andersen fortæller julehistorier fra København.
Pris ca. 125
Tilmelding 15. november

Morten L. Andersen er cand.mag. i historie og religion og arbejder med formidling af historiske emner i København med byvandringer, foredrag og har sit eget firma.

Vi glæder os til at høre rigtige julefortællinger om København.


Generelt kan man sige om tripture, at der kan forekomme ændringer i programmerne og i køreplaner.

Angående betaling til tripturene, så hører I nærmere, når I har tilmeldt jer. Der kan være ændringer i køreplaner, i priser etc. I får også information om, hvordan og hvornår I skal betale, Somme tider betaler vi på dagen, og andre gange på forhånd, hvis der indgår billetter eller bus i aktiviteten.

Jeg håber at Ældresagens medlemmer har lyst

til at tage med på disse ture,

glæder mig i hvert fald til at se jer.

 

Jytte Hedlund

petjy@hotmail.dk

mobil: 2481 5119

 

 Der kan være ændringer i køreplaner, i priser etc. I får også information om, hvordan og hvornår I skal betale, Somme tider betaler vi på dagen, og enkelte gange på forhånd, det er mere hvis der indgår billetter eller bus i aktiviteten.

 

Jeg håber at Ældresagens medlemmer har lyst

til at tage med på disse ture,

glæder mig i hvert fald til at se jer.

Jytte Hedlund, petjy@hotmail.dk

mobil: 2481 5119

 

Triptur i H.C.Andersens fodspor.

Torsdag den 19 september

En skildring af turen til Østerbro i København.

Vi var 6 personer der kl 8.40 tog afsted med bussen 65E fra Skuldelevvej. På Frederikssund st. tog vi S toget mod Klampenborg.

Jytte Hedlund, som arrangerer disse ture, er rigtig god til at tilrettelægge turen, sådan at vi kommer hurtigst og nemmest til det sted hvor vi skal til. Toget vi kørte med var et som gik lige igennem, så vi ikke skulle skifte. Vi skulle stå af på Nordhavn st. hvor vi mødte guiden  Morten M. Hansen lige ude på gaden til aftalt tid. Problemet er, når vi er afsted på sådanne ture: hvor finder vi et toilet, for på stationerne er der ikke noget. Så det var det første, som guiden skulle finde til os. Han var selvfølgelig godt kendt i området, så han kunne vise os hen på et hotel og konference center, hvor vi kunne få klaret det inden vi begav os ud på turen på Østerbro.

Han startede med at vise os bygningerne, hvor den gamle kryolit fabrik havde haft til huse. Den havde ligget lige overfor Nordhavn st. Kryolitten som kom fra Grønland blev indskibet lige nede i havnen, men da der ikke var mere kryolit tilbage lukkede fabrikken. Vi begav os hen ad Gammel Kalkbræbrænderivej. Der havde som navnet lyder været et kalkbrænderri. Behovet havde været der da der sidst i 1800 tallet blev bygget mange huset på stedet. På denne vej havde der ligget et mindre slot, som var ejet af Melchior familien. Hos dem havde H.C. Andersen boet i de sidste år af hans liv. Så han havde færdes i dette kvarter og besøgt mange forskellige familier af det bedre borgerskab der boede i del bydel. De ældre fruer tog ham under deres vinger og det benyttede han sig af.

Turen forsatte mod Brumleby, som er opført af lægeforeningen sidst i 1800. Det var arbejderfamilier der flyttede ind og levestandarten for dem blev hævet. Inden vi nåede dertil gjorde vi også holdt på Victor Borges plads, hvor der står en statue af ham. Pladsen ligger ved J. E. Olsens gade. Den er opkaldt efter gartneriejeren som drev et stort gartneri på dette sted. Hans enke drev virksomheden videre i mange år og deraf firmanavnet som er kendt som frøfirmaet Olesens enke. Hun havde desuden hentet sorten Nordmandsgran til Danmark. I dag er det det mest brugte juletræ. Nu er der bebyggelser på hele arealet, gartneriet måtte flytte uden for byen og virksomheden lå i mange år ved Taastrup. Enken hed Albertine og hendes navn lægger i dag navn til et andet frøfirma.

Vi forsatte turen og gjorde holdt ud for Parken, hvor den store skulptur foran anlægget blev betragtet. Højt oppe er der 3 nøgne mænd der figurerer og nogle kendte fodboldspillere har lagt krop til figuren.

Rundvisningen var slut efter en tur på 1½ t. Vi sagde farvel til guiden og gik ind i Post og telegrafvæsenets imponerende bygning på Trianglen, som er indrettet til museum. Der kunne vi købe en let frokostanretning.

Tilbage i Frederikssund måtte vi vente en halv time på 65E. Så der var lige tid til en lille tur i Sillebroen.

Jeg kan varmt anbefale at deltage på disse ture, som altid foregår i  et hyggeligt og roligt tempå, så der også er god tid til at få talt sammen undervejs.

Jeg er Inge Bay Jørgensen.

 

.

 

 


Sidst opdateret 13.02.2020