TRIPTURE

 

september

Torsdag den 17. september bus 65 E kl. 8.40 Byvandring i Ørestaden
v/Morten Lander Andersen
Pris ca. 125 kr.
Tilmelding 

Morten L. Andersen er cand.mag. i historie og religion og arbejder med formidling af historiske emner i København med byvandringer, foredrag og har sit eget firma.

Det bliver spændende at høre om den nye Ørestad set med en historikers øjne.Oktober

Torsdag den 15. oktober tur til Sorø Akademi Skole og Sorø Klosterkirke,
samkørsel
Pris ca. 125 kr.
tilmelding 15. september

Sorø er det lokale gymnasium for Sorø By og opland med en kostskoleafdeling, der har danske elever fra hele verden. De elever der bor der udgør ca. en fjerdedel af skolens samlede elevtal på ca. 600.

I de flotte historiske rammer og moderne naturvidenskabelige faciliteter får eleverne opdateret deres viden til et højt fagligt niveau. Skolen er et alment gymnasium, som efter et treårigt forløb fører til studentereksamen.

Efter rundvisningen i gymnasiet og deres videnscenter går vi i den nyrenoverede klosterkirke, lige ved siden af. Jeg håber og tror, at nogen tilbyder sig til kørsel.

 

November

Torsdag den 19. november Bus 65E kl. 8.40 fra Bymidten til
Tycho Brahe Planetariet
Pris kr. 160
Tilmelding den 1. november

I disse år er der stor fokus på vores planet, på månen, på solsystemet osv. Jordens måne besøgte vi for 50 år siden, men i alt findes der 198 forunderlige måner i vores solsystem.

Besøget på Månen gav os stor viden om Jordens historie og solsystemets dannelse, men rejser vi til de fjerneste afkroge, finder vi måner, der måske er endnu mere fascinerende og rummer endnu flere svar på livets oprindelse.

Så nu tager vi derind for at blive opdateret på vores viden.

 

December

Jul i København v/Morten L. Andersen

Torsdag den 17. december bus 65E kl. 8.40 tager vi til København hvor Morten L. Andersen fortæller julehistorier fra København.
Pris ca. 125
Tilmelding 15. november

Morten L. Andersen er cand.mag. i historie og religion og arbejder med formidling af historiske emner i København med byvandringer, foredrag og har sit eget firma.

Vi glæder os til at høre rigtige julefortællinger om København.


Generelt kan man sige om tripture, at der kan forekomme ændringer i programmerne og i køreplaner.

Angående betaling til tripturene, så hører I nærmere, når I har tilmeldt jer. Der kan være ændringer i køreplaner, i priser etc. I får også information om, hvordan og hvornår I skal betale, Somme tider betaler vi på dagen, og andre gange på forhånd, hvis der indgår billetter eller bus i aktiviteten.

Jeg håber at Ældresagens medlemmer har lyst

til at tage med på disse ture,

glæder mig i hvert fald til at se jer.

 

Jytte Hedlund

petjy@hotmail.dk

mobil: 2481 5119

 

 Der kan være ændringer i køreplaner, i priser etc. I får også information om, hvordan og hvornår I skal betale, Somme tider betaler vi på dagen, og enkelte gange på forhånd, det er mere hvis der indgår billetter eller bus i aktiviteten.

 

Jeg håber at Ældresagens medlemmer har lyst

til at tage med på disse ture,

glæder mig i hvert fald til at se jer.

Jytte Hedlund, petjy@hotmail.dk

mobil: 2481 5119

 

Triptur i H.C.Andersens fodspor.

Torsdag den 19 september

En skildring af turen til Østerbro i København.

Vi var 6 personer der kl 8.40 tog afsted med bussen 65E fra Skuldelevvej. På Frederikssund st. tog vi S toget mod Klampenborg.

Jytte Hedlund, som arrangerer disse ture, er rigtig god til at tilrettelægge turen, sådan at vi kommer hurtigst og nemmest til det sted hvor vi skal til. Toget vi kørte med var et som gik lige igennem, så vi ikke skulle skifte. Vi skulle stå af på Nordhavn st. hvor vi mødte guiden  Morten M. Hansen lige ude på gaden til aftalt tid. Problemet er, når vi er afsted på sådanne ture: hvor finder vi et toilet, for på stationerne er der ikke noget. Så det var det første, som guiden skulle finde til os. Han var selvfølgelig godt kendt i området, så han kunne vise os hen på et hotel og konference center, hvor vi kunne få klaret det inden vi begav os ud på turen på Østerbro.

Han startede med at vise os bygningerne, hvor den gamle kryolit fabrik havde haft til huse. Den havde ligget lige overfor Nordhavn st. Kryolitten som kom fra Grønland blev indskibet lige nede i havnen, men da der ikke var mere kryolit tilbage lukkede fabrikken. Vi begav os hen ad Gammel Kalkbræbrænderivej. Der havde som navnet lyder været et kalkbrænderri. Behovet havde været der da der sidst i 1800 tallet blev bygget mange huset på stedet. På denne vej havde der ligget et mindre slot, som var ejet af Melchior familien. Hos dem havde H.C. Andersen boet i de sidste år af hans liv. Så han havde færdes i dette kvarter og besøgt mange forskellige familier af det bedre borgerskab der boede i del bydel. De ældre fruer tog ham under deres vinger og det benyttede han sig af.

Turen forsatte mod Brumleby, som er opført af lægeforeningen sidst i 1800. Det var arbejderfamilier der flyttede ind og levestandarten for dem blev hævet. Inden vi nåede dertil gjorde vi også holdt på Victor Borges plads, hvor der står en statue af ham. Pladsen ligger ved J. E. Olsens gade. Den er opkaldt efter gartneriejeren som drev et stort gartneri på dette sted. Hans enke drev virksomheden videre i mange år og deraf firmanavnet som er kendt som frøfirmaet Olesens enke. Hun havde desuden hentet sorten Nordmandsgran til Danmark. I dag er det det mest brugte juletræ. Nu er der bebyggelser på hele arealet, gartneriet måtte flytte uden for byen og virksomheden lå i mange år ved Taastrup. Enken hed Albertine og hendes navn lægger i dag navn til et andet frøfirma.

Vi forsatte turen og gjorde holdt ud for Parken, hvor den store skulptur foran anlægget blev betragtet. Højt oppe er der 3 nøgne mænd der figurerer og nogle kendte fodboldspillere har lagt krop til figuren.

Rundvisningen var slut efter en tur på 1½ t. Vi sagde farvel til guiden og gik ind i Post og telegrafvæsenets imponerende bygning på Trianglen, som er indrettet til museum. Der kunne vi købe en let frokostanretning.

Tilbage i Frederikssund måtte vi vente en halv time på 65E. Så der var lige tid til en lille tur i Sillebroen.

Jeg kan varmt anbefale at deltage på disse ture, som altid foregår i  et hyggeligt og roligt tempå, så der også er god tid til at få talt sammen undervejs.

Jeg er Inge Bay Jørgensen.

 

.

 

 


Sidst opdateret 23.07.2020