Rejser og ture

866- Udflugt til Staudeengen og Åletur til Skivum Krat

Vi kører nordpå igennem Rold Skov og ender ved Restaurant Skivum Krat. Her får vi serveret pandestegte ål ad libitum. Godt mætte kører vi til Staudeengen, hvor vi skal have en fortælling om produktionen af Aronia bær og deres helbredende virkning. Vi får kaffe og aroniakage, og kører mod Silkeborg.

Tilmeldingsfrist 12.04.2021 kl. 11.00
Tilmeld

Lokalafdeling

Silkeborg

Hvem

For alle

Pris medlemmer

595 kr., ekskl. drikkevarer.

Pris ikke medlemmer

695 kr., ekskl. drikkevarer.

Hvornår

28.04.2021 kl.09.15-17.30

Særlige behov

Adgang med kørestol: Ja

Mødested

Banegården kl. 9.15 - P-pladsen Ansvej 98 v/Jysk Arena kl. 9.30.

Beskrivelse

Vi kører nordpå. Ved Handest drejer vi fra og kører ad naturskønne veje forbi havnen i Hobro. Vi forsætter igennem Rold skov og ender ved Restaurant Skivum Krat. Restauranten er idyllisk beliggende i en fredet egeskov i Sønderup Ådal imellem Løgstør, Nibe og Aars.


Her får vi serveret pandestegte ål ad libitum.


Godt mætte kører vi til Staudeengen, hvor vi skal have en fortælling om haven og deres produktion af Aronia bær og deres helbredende virkning.


Staudeengen har altid et stort udvalg af planter til haven. Der findes bl.a. stauder, sommerblomster, buske, rhododendron, frugttræer, frugtbuske, træhortensia, aronia buske, aronia saft, aronia the, aronia bær og andre proukter. Aroniabær kaldes også sortrøn, sorte rønnebær eller surbær. De har da også en karakteristisk skarp, bitter og syrlig smag, hvis du spiser dem rå direkte fra busken. De har en flot dybrød farve, der næsten kan gå over i sort.


Et aroniabær er på størrelse med et stort solbær. Aroniabær er meget rige på vitaminer, mineraler, anthocyaniner, bioflavonoider, polyfenoler og en lang række andre sunde stoffer. De samme aktive stoffer findes også i andre mørke bær som solbær, ribs, brombær, blåbær, hyldebær, blå vindruer osv., men ikke i samme mængder som i aroniabær.


Vi får en kop eftermiddagskaffe og et stykke aroniakage, inden vi kører mod Silkeborg