Vi læser sammen 21. oktober.

onsdag 21. oktober
Igen med billeder nederst på siden.

Samling I
16.sep. 2020

ÆldreSagen Rougsø-Sønderhald startede onsdag i uge 38 samarbejdet med Norddjurs Bibliotek - "Hold hjernen frisk".

 Billederne her er fra 1. samling. 
Vi mødtes ved "Fjordcentret" og sejlede en dejlig solrig og blæsende tur i 2 både ud på fjorden. 
Turen varede ca. 1½ time, og bød på oplæsning af en jagthistorie af Carsten Andersen og kaffe og kage.

 

 

Tekst: Tove Bille
Foto: Valther Jørgensen

 

23. sep. 2020

HOLD HJERNEN FRISK
Holdet, der skal mødes i alt 8 gange, blev 2. gang præsenteret for 2 skønne historier af forfatteren Tove Jansson, som gav anledning til en snak om at være modig og om børnebørn. Hjernens koordinering blev også udfordret med SMART-træning i bålhuset og så var vejret heldigvis så dejligt, at vi kunne få kaffen under en blå september-himmel.

 

Tekst: ake

Foto: Valther Jørgensen

 

 

21. oktober.

HOLD HJERNEN FRISK

                                            Vi læser sammen og træner hjernen 

 

Efteråret er for alvor trådt i karakter og gennem de store vinduer i bålhuset ved Kyst- og Fjordcenteret kunne vi betragte de visne blade, der hvirvlede omkring på græsset, mens regnen silede ned af ruderne. Vi sad heldigvis lunt og godt med stearin lys på bordene klar til dagens litterære samlingspunkt.

Her hvor vi er omkring halvvejs gennem forløbet begynder fællesskabet mellem deltagerne at fylde mere. Vi er så småt ved at kunne hinandens navne og snakken gik bl.a. på hvor vigtigt det er i en gruppe, for at man føler sig inkluderet. Nogen er selvfølgelig mere skarpe til at huske, men netop huske-træning blev vi senere udfordret i.

Merete havde til i dag fundet en novelle af Lone Hørslev, som blev brugt til guidet fælleslæsning.
Det var novellen ”Egernet”, der handler om en mand, der på sin cykel kommer til at køre et egern ned. Egernet dør ikke helt og det volder ham mange kvaler at finde ud af hvad han skal stille op med Egernet. Samtidig driver det ham ud i filosofiske overvejelser om liv og død og ikke mindst sit forhold til kæresten og det at sætte børn i verdenen.

Når vi læser guidet fælleslæsning er det kun læseguiden, der er forberedt - deltagerne har ikke læst novellen på forhånd. Undervejs holdes der pauser, hvor vi snakket om vores umiddelbare tanker og indtryk af historien. Det var rigtig interessant at høre deltagernes umiddelbare tanker om novellen. Flere kunne godt sætte sig ind i, hvor svært det måtte være for hovedpersonen at slå det sagesløse egern ihjel, ligesom vi også diskuterede hvordan de sideløbende beskrivelser af forholdet til kæresten og dennes far dannede paralleller til sagen med det halvdøde egern.

Efter den litterære oplevelse var det tid til kaffe. Et par ildsjæle fra Rougsø Sønderhald Ældresagen sørgede for at servere for os. Da Susanne stod klar til at udfordre os med SMART-træning var de lynhurtige til også at rydde efter os, så vi kunne komme hurtigt i gang.

Denne gang skulle vi både gå på line, huske farverækkefølger og så måtte vi grine af, hvor svært det var for os at kaste en farvet bold i den rigtige rækkefølge i rundkredsen. Vi blev helt sikkert udfordret og fik os et godt grin.

Læs mere om gidet fælleslæsning her: http://www.laeseforeningen.dk/om-guidet-flleslsning

 

Materialer:

Lone Hørslev ”En ordentlig mundfuld” 53009506

Andre bøger af Lone Hørslev:

Dagene er data  54996039

Dyrets år  51316703

La’ os: digte  29539286

Sorg og camping   28683707

Jeg ved ikke om den slags tanker er normale: skilsmissedigte   27637868

 

nullnullnull

nullnullnullnull

Tekst: ake

Foto: Valther Jørgensen

 

 

 

 

Sidst opdateret 01.01.2021