Formanden har ordet

Læs formandens seneste indlæg
 

Fra Ældre Sagen

Idéer til hjemmetræning

 

Mange ældre savner deres ugentlige motion i Ældre Sagen. Der er mange muligheder for at finde inspiration til hjemmetræning på nettet. Vi har samlet et lille udvalg af dette. Du finder de forskellige muligheder i linket her i nyhedsbrevet. 

Hvis du har kontakt til nogle af dem, der plejer at deltage i dit motionstilbud i Ældre Sagen, så giv gerne disse link videre til dem. 

Har I kontakt til hinanden på dit motionshold? Hvis I har, så kan I aftale, at I hver for sig sidder hjemme i stuen fx kl. 10 mandag og laver et af programmerne. ”Holdtræning pr. langdistance.”

Har du spørgsmål til motionsområdet, så er du velkomne til at kontakte en af sundheds- og idrætskonsulenterne: Tina Jensen, mail: tj@aeldresagen.dktlf.: 3396 8817 og Karin Schultz, mail: kas@aeldresagen.dk og tlf.: 3396 8646

 

Ældre Sagen har lavet en app., hvor man kan få eller blive telefonven.

Gå ind på Ældre Sagens hjemmeside og læs mere om det.

 

 

Ringkøbing-Skjern Kommune – vil I hjælpe med at formidle frivillige tilbud og ideer til nærvær? 
I denne tid med corona-virus i omløb i Danmark, hvor samfundet har lukket ned, aktiviteter er aflyst, og vi isolerer os for hinanden for ikke at bringe smitten videre, kan det være svært at være ældre.
Vi må alle hjælpe hinanden bedst muligt med at komme godt i gennem en meget anderledes tid.

På kommunens hjemmeside under afsnittet om corona er der samlet en række frivillige hjælpetiltag, som tilbydes til borgere i denne tid. Hjælp os meget gerne med at formidle løsningerne til jeres omgivelser, jeres ældre naboer eller besøgsværter. Ikke alle er på Internettet og kan derfor have brug for jeres videreformidling. Læs mere på dette link:
https://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/corona

Ergoterapeutforeningen har også udarbejdet en pjece med forslag til, hvordan vi kan hjælpe isolerede ældre. Der er især fokus på tiltag og ideer i forhold til ældre, som ikke er på Internettet. Se pjecen på:
https://www.etf.dk/uploads/uploads/public/documents/aeldreguide_tag_hverdagen_tilbage_april2020.pdf

Vi ved, at mange af jer allerede har fundet gode løsninger og ideer til at have samvær og nærvær på smittesikre måder. Dem vil vi meget gerne samle ind efter Påske og formidle via kommunens hjemmeside, facebookside mm.

Fotos(gerne med tilladelse til publicering) og ideer kan sendes til frivilligkonsulent Kirsten Nørgaard, Sundhed og Omsorg på mail: kirsten.norgaard@rksk.dk eller telefon 9974 1429.

Med ønsket om en God Påske til jer alle ”Sammen hver for sig”

Kirsten Nørgaard

Frivilligkonsulent i Sundhed og Omsorg

Ringkøbing-Skjern Kommune

 

 

 

Med venlig hilsen

Niels Plougsgaard

 

 

 
 

 

 

Sidst opdateret 22.10.2020