Sommertur til Mallorca

Ældre Sagen havde en skøn ferietur til Mallorca.

Efter hjemkomsten til regn og blæst, kan vi se tilbage på den dejlige solskinsferie på Mallorca.
I alt 73 ældre fra Ringkøbing-Holmsland området var af sted den 14. og den 21. september.
Med bus fra Ringkøbing er det nemt at komme til Billund, uden at skulle tænke på parkeringsplads.

Som deltagere i turen den 21. september ankom vi til Alcudia og blev indkvarteret på Hotel Globales Condes de Alcudia, i et dejligt værelse med balkon, et lille glimt til havet og udsigt til poolområdet.

Under orienteringsmødet fortalte vores dygtige guide Simone om, hvad der skulle foregå i ugens løb. Udflugterne mandag og onsdag var inkluderet i prisen. Tirsdag og torsdag kunne vi tilvælge ture.

Mandag var vi på tur i de smukke bjerge, hvor vi besøgte det berømte kloster i Lluc. Frokosten skulle indtages i Port de Soller, en hyggelig havneby. Vi havde en rigtig god dag med godt humør og afslapning sammen med deltagerne og Simone som fortalte om øen og områderne.

”Huset på prærien” skulle vi besøge om tirsdagen. Det var selvfølgelig en vinbonde vi skulle besøge.

Vi fik indsigt i, hvordan vinproduktion fungerer på Mallorca. Vi fik smagsprøver og hjemmebag, kunne gå en tur i vinmarken, og sluttede i vinbodegaen med en rundvisning i produktionen. Vi så det fantastiske lager af vintønder og flasker. Vi smagte naturligvis på nogle af de fantastiske vine.

Vi fik frokost med vin, kaffe og likør hos Mik, den danske konsulent for det tyske firma Purowool. Det var et besøg, hvor vi blev præsenteret for firmaets uldprodukter – uden købetvang – men der var vistnok nogle der, efter frokosten, faldt for Mik´s charme og utrolige salgstale. - -Ak ja!!

Onsdag var igen udflugtsdag, hvor vores første stop var Øens ældste marked i byen Sineu. Man kunne købe alt mellem himmel og jord. Vi blev frarådet at købe en lille sød ælling eller andre dyr, som også var til salg.

Noget helt andet var et besøg på perlefabrikken Majorica. Der måtte vi godt købe, men priserne var nok ikke lige til vores pengepung.

Dagens største oplevelse var Dragegrotterne. Det er helt fantastisk at gå ned i grotterne og komme til den underjordiske sø, hvor en båd kommer sejlende med musikere. Det gav næsten gåsehud.
På turen hjem til hotellet besøgte vi en keramik- og likørforretning, hvor vi kunne få smagsprøver.

Dragegrotterne

De sidste dage af ferien var en nydelse med badning i Middelhavet, gåture i den spændende by, afslapning ved poolen, kortspil og terningespil i poolbaren og sidst men ikke mindst de all inklusive drinksved baren. Det sidste satte humøret ekstra i top, når man vandt i kort- eller terningespil.

Vi er glade for at have været en del af det dejlige samvær med dejlige mennesker.

6. oktober 2019
Mary og Jens Kristian Ølgaard

 

 

Sidst opdateret 31.12.2019