Slædepatruljen Sirius

Torsdagsmøde om Slædepatruljen Sirius
SLÆDEPATRULJEN SIRIUS

Man kan ikke lige sætte sig ind i, hvordan det er at rejse med slædepatruljen Sirius i ekstrem kulde, snestorm og med alt hvad man har brug for spændt fast på slæden. Det er vigtigt at have mad med til hundene, for de skal trække læsset.
Alt det fortalte Anders Kjærgaard om, da han holdt foredrag i Ældre Sagen den 13. februar.
Som ved de tidligere møder var der fuldt hus i Aktivitetshuset.

Sirius-patruljen er Danmarks militære tilstedeværelse i den ubeboede Grønlands Nationalpark, der dækker hele Nordøstgrønland. Patruljen er en lille dansk militær specialenhed underlagt Arktisk Kommando, der patruljerer med hundeslæde i Nordøstgrønland.

Der er mange ting, man skal være klar til, når man starter i patruljen efter at have gennemgået optagelsesprøverne. Man laver selv mad, bygger slæder, holder grejet i orden, passer og træner hunde, har ansvaret for at lave vand. Alle har et job af en eller anden art. Nogle gange skal man ud og fylde depoterne op og reparere disse. Det sker, at alt er væk fra depoterne, der har haft besøg af isbjørne.
Der var spændende at høre Anders Kjærgaards beretning og se alle de fantastiske billeder han viste, både med patruljen og den smukke, barske natur.

Sidst opdateret 20.02.2020