Rejser og ture

Udflugt til Bjørn Wiinblads Hus og frokost på Lyngby Sø

Vi skal besøge Bjørn Wiinblads hjem, ”Det Blå Hus” i Lyngby, der har stået urørt siden hans død i 2006. Det var hans ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere. Vi får en times rundvisning, ser det arbejdende værksted og den store, alsidige kunstsamling.

Lokalafdeling

Nykøbing Falster-Sydfalster

Hvem

For alle

Pris medlemmer

500 kr.

Pris ikke medlemmer

500 kr.

Hvornår

09.06.2020 kl.07.30-17.00

Tilmelding

Connie Ulstrand Forsø, tlf. 40 74 15 02, mail: connie.forsoe@gmail.com

Mødested

Kl. 7.30 fra Væggerløse Kirke, Cementen kl. 7.45, Stubbekøbing Havn kl. 8.15.

Beskrivelse

Det Blå Hus (Bjørn Wiinblads Museum) og sejlads på Lyngby Sø med frokost. Pris 500 kr.


Kl. 7.30 fra Væggerløse Kirke, Cementen kl. 7.45, Stubbekøbing Havn kl. 8.15.


Turen er ikke egnet for gangbesværede og rollatorbrugere. Trapper, men ingen elevator.


I Bjørn Wiinblads familie var der tradition for, at man blev uddannet typograf. Han gennemførte og fik sit svendebrev, men han havde en kunstner i maven. Hans store interesse var keramik og han søgte uddannelse i keramisk teknik på Lars Sybergs værksted i Taastrup. I 1946 blev han knyttet til Nymølle fajancefabrik, hvor han udførte dekorative pennetegninger, som med kobbertryksteknik blev overført på skåle, fade, vaser, fliser osv. Wiinblad viste her sin evne til at dekorere på en uhøjtidelig men kunstnerisk måde. Han var en ener i dansk kunst, humørfyldt og farverig. Wiinblad gik sin egne veje og adskilte sig markant fra det enkelte og stilrene nordiske design. 


På verdensplan blev Bjørn Wiinblad en af de absolut mest sælgende danske kunstnere, bl.a. repræsenteret på Victoria and Albert Museum i London og Museum of Modern Art i New York.  Mest kendt er Wiinblad for sin karakteristiske keramik, der findes i millioner af hjem verden over. Derudover har Wiinblad formgivet stel, glas, møbler, springvand, figurer, gobeliner, bronzeskulpturer, fliser og meget mere.


Vi skal besøge Bjørn Wiinblads hjem, ”Det Blå Hus” i Lyngby, der har stået urørt siden hans død i 2006. Det var hans eget ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere. Vi får en times rundvisning, ser det arbejdende værksted og den store, alsidige kunstsamling. Der bliver mulighed for at shoppe i butikken.


Derefter går vi om bord på den overdækkede turbåd ”Svanen” og spiser vores frokost, mens vi sejler over Lyngby Sø til den smukke Mølleå, en naturlig å der opstod efter istiden, og senere blev udgravet i 1880’erne som en del af Københavns forsvarsanlæg. På grund af udgravningen, har åen i dag mere karakter af en kanal end en å. Vi sejler helt til området omkring Frederiksdal, et populært udflugtssted med masser af natur og historie. Rundturen tager ca. 55 minutter. Vi returnerer til Lyngby, hvorfra vi kører tilbage til Falster med forventet hjemkomst Nykøbing kl. 16.30.


Tilmelding kan ske allerede nu til: Connie Ulstrand Forsø, tlf. 4074 1502,
mai
l: connie.forsoe@gmail.com


Beløbet (500 kr.) dækker bustransport, guidet rundvisning i Det Blå Hus, frokost med en øl/vand samt sejltur på Lyngby Sø.


Betaling (først efter modtagelse af bekræftelse) senest den 1. april 2020 til Ældre Sagens konto i Nordea, reg. 2650, konto 8977 760 950, eller direkte til kasserer Lis Rasmussen, Kretavej 9, 4800 Nykøbing F., hvis du ikke har netbank. Skriv ”822” og dit navn på indbetalingen.