Rejser og ture

Juletur til Viborg og Den Gamle By i Århus

Guidet bytur i det gamle Viborg. Vi slutter ved Domkirken, som vi også besøger. Der bliver lidt tid til at fordybe sig i Domkirkekvarteret m.v. I Den Gamle By i Århus er der masser af oplevelser for store og små. Vi følger de 24 lysende julelanterner på juleruten og oplever meget mere!

Lokalafdeling

Nykøbing Falster-Sydfalster

Hvem

For alle

Pris medlemmer

1750 kr., Enkeltværelsestillæg 300 kr.

Pris ikke medlemmer

1750 kr., Enkeltværelsestillæg 300 kr.

Hvornår

Startdato: 28.11.2019 kl. 07.30
Slutdato: 29.11.2019 kl. 23.00

Tilmelding

Connie Ulstrand Forsø, 40 74 15 02, connie.forsoe@gmail.com

Mødested

Væggerløse kl. 07:30, Cementen kl. 07:45 og Stubbekøbing kl. 08:15

Beskrivelse

Afgang fra Væggerløse kl. 07:30. Efter opsamling på Cementen kl. 07:45 og Stubbekøbing kl. 08:15 kører vi over Storebæltsbroen mod Viborg. Undervejs holder vi en frokostpause og spiser vores medbragte frokost bestående af 3 stk. smørrebrød inkl. 1 øl eller vand.


Viborg emmer af historie. Vi får en guidet bytur i det gamle Viborg. Turen slutter ved Domkirken, som vi også besøger, medmindre der mod forventning måtte være en kirkelig handling i gang. Der bliver bagefter lidt tid på egen hånd til at fordybe sig i Domkirkekvarteret, se juletræet på Torvet og måske juleboderne, hvis de er åbne, eller til at kigge i butikker, inden vi fortsætter til Viborg Golf Hotel, hvor vi bliver indkvarteret. Fælles aftensmad kl.19:00 bestående af en to-retters menu inkl. 1 glas vin eller øl/vand samt kaffe. Resten af aftenen til fri afbenyttelse.


Efter morgenmad fredag går turen til alletiders jul i Den Gamle By i Århus. Der er masser af oplevelser for store og små. Vi skal følge de 24 lysende julelanterner på juleruten, opleve julehyggen og den stemningsfyldte rejse gennem 400 års julehistorie i de hyggelige gader blandt hestevogne og julepynt.
Gå på opdagelse i de historiske huse i dit eget tempo og se, hvornår juletraditionerne opstod, nyd en kop varm kakao, honningkagehjerter og brændte mandler, julemad eller julegodter fra boderne. Kig forbi Den Gamle Bys julebutik og julemuseum, hvor du kan købe julepynt i alle afskygninger og se en samling af julegenstande som fx julekalendere, julemærker, kravlenisser, juleplatter og meget mere. Oplev Peters Jul i Købmandsgården. I køkkenet bager tjenestepigerne småkager, familien spiser gås og risengrød juleaften, og juletræet pyntes med en stork i toppen.


Sidst på eftermiddagen går turen sydpå til Fredericia, hvor vi spiser aftensmad på Hejse Kro. Der serveres - selvfølgelig - flæskesteg med det hele, inkl. 1 glas vin eller øl/vand, efterfulgt af risalamande. Ca. kl.19:30 kører vi hjemad over broen med forventet ankomst Stubbekøbing kl. 22:15, Cementen kl. 22:45 og Væggerløse kl. 23:00.


Prisen inkluderer bustransport, moms, broafgifter, frokost på udturen, 1 overnatning på Viborg Golf Hotel, 1 x morgenmad, 2 x to-retters aftenmenu inkl. 1 glas vin eller øl/vand, guidet bytur i det gamle Viborg og entré til Den Gamle By i Århus.


Du kan reservere din plads allerede nu. Tilmelding til Connie Ulstrand Forsø, tlf. 4074 1502, e-mail connie.forsoe@gmail.com


Turen gennemføres i samarbejde med De Grønne Busser, CVR-nr. 26867541, medlem af Rejsegarantifonden nr. 2070.