Motion

Motion - Cykelture, Marielyst

Vi cykler i rimeligt motionstempo ca. 16 km i timen. Turene er på 15-40 km, men der er gode parkeringsforhold langs hele ruten, så det er muligt at tilrettelægge individuelle distancer. Vi cykler hele året, så vi kan følge årets gang på mark og i skov og det i næsten al slags vejr.

Lokalafdeling

Nykøbing Falster-Sydfalster

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

Gratis

Hvornår

Alle uger
Tirsdag kl. 09:00 - 12:00

Tilmelding

Johan Landgren, 29 63 08 48, lisejohanlandgren@mail.dk

Mødested

Ved statuen overfor indkørslen til højskolen

Beskrivelse

Vi cykler hele året, så vi kan følge årets gang på mark og i skov og det i al slags vejr; vi skeler dog til vejrudsigten inden turen starter – vi gider ikke lægge ud med regnvejr eller cykle i dagsregn!


Skoven strækker sig fra Gedesby til Stubbekøbing afbrudt af sommerhusområdet, og byder på adskillige Natura 2000 områder:  • Bøtøskoven, hvor der er udsat ’fritlevende’ heste og skotsk højlandskvæg til at vedligeholde de lysåbne skovarealer

  • Fuglereservatet, hvor årets gang kan følges ved at se på fugletræk og standfuglenes adfærd (havørne, våger, høge, vibe, stær og gæssene med deres gæslinger)

  • Fortidsmindeskoven Halskovvænge

  • Borremosen & Horreby Lyng, hvor den oprindelige højmose er retableret


Vi har nogle faste ture:


Corselitzeskoven om foråret for at nyde den nyudsprungne bøg og anemonetæppet og om efteråret samme tur for at sanke bær til snapsebrygningen. Et par gange cykler vi lidt længere ture én til Guldborg lystbådehavn og især Nysted, når der er Havkutterregatta. Vi fouragerer så på de lokale spisesteder, men på de kortere ture drikker vi kaffe og spiser wienerbrød hos lokale købmænd.


Inde i landet ligger der en masse små hyggelige landsbyer med meget interessante kulturskatte, bl.a. er der en del vejkirker, som har en meget speciel opbygning, og som rummer mange forskelligartede kalkmalerier, så der er rig mulighed for at få en snak om historie, arkitektur m.v.. Og, indimellem kigger vi ind i slotsparken på Corselitze, der har en meget smuk rosenhave.


Send en sms, hvis du ønsker at deltage, så du ikke kører forgæves.
Kontakt: Johan Landgren tlf. 29 63 08 48, mail lisejohanlandgren@mail.dk