Tag en bisidder med - og bliv tryg til samtalen

Skal du til samtale hos kommunen, lægen, eller visiteres til hjemmehjælp?? Er du i tvivl om, hvad det går ud på, eller hvad du skal huske at spørge om?? Så er du ikke den eneste. Derfor tilbyder Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev bisiddere, der er vant til at bistå ældre medborgere, ved at gå med til alle typer af samtaler med offentlige myndigheder.

Det kan være en rigtig god ide at have en bisidder med til sådanne samtaler, idet det er vores erfaring, at mange ældre oplever, at ”klappen går ned”, og at de glemmer alt det, de ville spørge om, eller at de bagefter kommer i tvivl om, hvad der egentligt blev sagt og aftalt, fordi der er mange informationer ved sådanne møder.

Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev tilbyder derfor gratis hjælp fra frivillige bisiddere og lederen af bisidderordningen i Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev Bo Thygesen udtaler:

”Det kan være en meget stor hjælp at have en bisidder med. Mange bliver nervøse. Man glemmer tit ting, eller har svært ved at holde focus på samtalens emne, hvorfor det kan være trygt og afgørende, at vi som bisiddere er med til samtalerne.
Vi kan være med til at bygge bro mellem dig og det offentlige kontor, og vi kan medvirke til, at I forstår hinanden bedre. En bisidder kan også bruges til, at du føler dig tryg og velforberedt før samtalen og bisidderen kan tage notater og sikre, at der ikke opstår misforståelser i samtalens forløb.
Det kan også være en mulighed at have en uvildig bisidder med til samtalerne, selv om du har din ægtefælle eller børn med, så I ikke selv skal holde styr på det hele”

”Ældre Sagens bisiddere har erfaring, og stor lyst til at hjælpe. De har naturligvis tavshedspligt, og er uddannet til at klare disse opgaver. Det er også vigtigt at fastslå, at det er gratis at gøre brug af vores bisiddere.”

”Såfremt du kunne bruge en bisidder, er du meget velkommen til at kontakte Bo Thygesen på telefon 2162 7180 eller på mail bothygesen13@gmail.com” udtaler formand Ib Kruse fra Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev.

Dato:   24.juli 2019

Ib Kruse
formand for Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev
Telefon 2467 4997
Mail er  ib.kruse@mail.dk

Sidst opdateret 02.09.2019