Den hjælpende hånd

Få lidt hjælp til små opgaver, du selv har svært ved.

Du kan få en frivillig fra Ældre Sagen til at hjælpe med småreparationer af tøjet, gå tur med hunden under sygdom eller tilslutte DVD-maskinen. Du kan også få hjælp med at få læst avisen højt eller at få skrevet et brev. Og ofte tager det en formiddag at få skiftet pæren i entreen, for der skal også snakkes og drikkes kaffe! Den hjælpende hånd minder på den måde om en vennetjeneste eller om hjælpen fra naboen.

Den hjælpende hånd kan ikke påtage sig opgaver som kommunen (hjemmehjælpen) skal løse som for eksempel rengøring, tøjvask eller fysisk omsorg som hjælp til hårvask, bad eller lignende. Du kan heller ikke få hjælp med opgaver af stor fysisk karakter som for eksempel træfældning, eller som udføres af autoriserede håndværkere så som maling, tapetsering, vinduespolering, havearbejde eller snerydning osv.

Sådan får du Den hjælpende hånd

Først taler du med en leder for Den hjælpende hånd om, hvilken slags hjælp, du har behov for. Du opgiver navn, adresse og telefonnummer. En frivillig fra Den hjælpende Hånd vil så ringe dig op og aftale tid for et besøg. Hjælpen er ulønnet, men er der behov for indkøb af materialer eller lignende, må du selv afholde udgiften hertil. Personen fra Den hjælpende hånd kan altid legitimere sig med et identitetskort fra Ældre Sagen.

Kontaktpersoner:
Inger-Marie Sørensen, 61 29 04 97 (servicetelefon),  ims7913@gmail.com

 

Sidst opdateret 13.10.2019