Rejser og ture

Rügen, ”Tysklands Nordkap”

Busrejse 4 dage inkl. udflugter & helpension Pris pr person kr. 3.800,- Tillæg enkeltværelse kr. 600,- HUSK Gyldigt PAS !!! Tilmelding senest 28. februar på hjemmesiden: aktiviteter.aeldresagen.dk/Lokal-Afdelinger/Holbaek-Jernloese eller på kontoret Stenhusbakken 21, onsdage mellem kl. 10 - 12.

Lokalafdeling

Holbæk-Jernløse

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

Opkrævning fra Rejsearrangøren

Hvornår

Startdato: 25.05.2020 kl. 08.00
Slutdato: 28.05.2020 kl. 19.00

Mødested

Borgerservice, Jernbanevej

Beskrivelse

UDSOLGT


 


Rügen, ”Tysklands Nordkap”


Busrejse 4 dage inkl. udflugter & helpension


Pris pr person kr. 3.800,-


Tillæg enkeltværelse kr. 600,-


Rejsens pris inkluderer:           


·        Bustransport / broafgift


·        3 overnatninger i dobbeltværelse


·        3 x morgenbuffet på hotellet


·        3 x 2 retters aftenmenu på hotellet


·        1x frokostbuffet inkl. drikkevarer på dag 1


·         3 lette frokoster ”ude” i byen


·        Entre til skovtårnet og Jagtslottet Granitz, Togtur med
         Rasende Roland, sejltur til Kridtklinten,
         minitog til Kap Arkona


·        Rejseleder


·        Bidrag til rejsegarantifonden


Øvrige entreer og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen


HUSK Gyldigt PAS !!!


 


Tilmelding 8. januar – 28. februar 2020.  Susanne Capell, 30298719, https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/Holbaek-Jernloese/Aktiviteter-og-kurser#/kategori/0 eller på kontoret Stenhusbakken 21, onsdage mellem kl. 10 - kl. 12. eller på telefon 40 31 01 58 i samme tidsrum.


Når vi har modtaget din bestilling, fremsender NordvestTOURS rejsebevis og opkrævning på Depositum på kr. 1000,- pr. person som bedes indbetalt.


Restbeløbet bedes indbetalt senest 45 dage før afrejsen.


 


Mandag d. 25. maj            Afrejse & Stralsund


Opsamling i Holbæk ved Adm. Bygning kl. 8.00 Vi kører sydover i retning mod færgen i Gedser og undervejs i bussen drikker vi morgenkaffe. Vi sejler fra Gedser til Rostock, en sejltur der varer ca. 1 time og 45 minutter, hvilket betyder at vi i ro og mag kan nyde den lækre frokostbuffet inkl. drikkevarer under overfarten.


Ved ankomst til Tyskland har vi kun ca. 1,5 times kørsel til Hotel Zur Post i Stralsund, hvor vi skal bo de næste par nætter. Havnebyen Stralsund var med sin gode beliggenhed en af byerne i Hansa forbundet og har derfor mange velbevarede gamle smukke bygninger. Byens ældste hus fra 1350 ligger på byens historiske torv Alter Markt, sammen med det gamle rådhus med den gotiske gavl og st. Nicolaikirche. Vores hotel ligger ved Neuer Markt, hvor vi kan se hen på st. Mariakirche og hvis man orker at bestige, de kun 366 trappetrin op i tårnet, bliver man belønnet med en helt fantastisk udsigt over byen og til Rugen…. I byen er flere museer og gode butikker og ved havnen er det 8700 m2 store Oceaneum, med fisk fra de nordlige have samt et atlantakvarium med hajer og rokker.


Vi får en god introduktion til byen før vi tjekker ind på hotellet.


 


Vores rejseleder på turen hedder Tilo og han er vores dansktalende tyske ekspert på turen. Tilo er fra Tyskland, men bor i Danmark og er kommet på Rugen igennem mange år og kan fortælle alt der er værd at vide om Tyskland og de seværdigheder vi skal besøge på turen.


 


Middag på hotellet kl. 18.30  (alle dage)


 


Tirsdag d. 26. maj              Udflugt til badebyerne & Jagtslottet Granitz


Efter morgenmaden skal vi udforske Rügen. Stralsund bliver kaldt porten til Rugen og vi skal blot en kort køretur over de 2 broer og så er vi der. Vi besøger den hvide by Putbus, der var den første af badebyerne. Byen er kendt for sin Obelisk am Cirkus, den runde plads med Obelisken i midten og slotsparken. Vi kører en tur med det 100 år gamle Damptog ”Rasende Roland” der med top fart på 30 km/t, fragter turisterne   hyggeligt og sikkert rundt mellem badebyerne Putbus, Binz, Sellin og Gören.


Vi spiser let frokost på en lokal restaurant.


Om eftermiddagen besøger vi Jagtslottet Granitz, der ligger på øens højeste bakke, den 107 meter høje Tempelberg. Slottet er bygget i årene 1836-45 og har været et yndet feriested for den europæiske adel.


 


Onsdag d. 27. maj             Udflugt i nationalparken Jasmund & Kongestolen


Efter morgenmaden tager vi turen over broen til Rugen. Vi kommer forbi kolossen Prora, Hitlers drøm af et hotel kompleks som aldrig nåede at blive færdigt, men nu endelig er taget i brug. Vi kommer til havnebyen Sassnitz og skal herfra på en flot sejltur tid til Königsstuhl/ Kongestolen som er en 118 meter høje kridtklint beliggende ud til kysten. Vi får det smukkeste kik til klinten fra vand siden imens vi samtidig sparer lidt på kræfterne. Vi spiser let frokost i Sassnitz.


Herfra går turen gennem den grønne nationalpark op til Rügens nordligste punkt Kap Arkona. Fra P pladsen kører vi med det lille tog de godt 2,5 km ud til molen og Fyrtårnet. Her i det hyggelige område er små butikker, cafeer, de gamle bunkers kan ses udefra samt forhøjningerne af den gamle borgruin. Her bliver tid på egen hånd, til kaffe eller en is.


 


Torsdag d. 28. maj             Afrejse & Skovtårnet


Efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet.


Vi skal lige en sidste tur på Rugen, hvor der også er bygget et skovtårn. Det er magen til det vi har ved Næstved, dog er gåturen meget kortere, idet man blot skal kunne gå ca. 1,2 km i alt. Man går på rampen ad en let stigning til Toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Rugen. Rampen er også velegnet til kørestole, så de fleste skulle kunne være med. Vi spiser en let frokost i de grønne omgivelser, inden vi sætter kursen tilbage mod Færgen i Rostock.


På sejlturen retur til Gedser (kl. 15.00-16.45) er der ikke inkluderet mad.


Vi forventer at være hjemme i Holbæk ca. kl. 19.00


 


 


Hotel Zur Post**** i Stralsund


Hotellet er velbeliggende i byens centrum, i gå afstand til de fleste seværdigheder.


Værelserne er alle moderne indrettede med toilet, bad, hårtørrer og tv. På hotellet er elevator, restaurant, bar samt døgnåben reception. Der er Wi-Fi på hotellet.


(der tages forbehold for ændringer programmet)