Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

07. oktober 2020: Aaletur til Gjerrild Kro

Åletur til Gjerrild kro.
Onsdag formiddag kl. 10.00 startede 46 forventningsfulde seniorer, i gråvejr med lidt byger, med Sørens rejser mod Gjerrild Kro.

Chaufføren mente vi havde god tid, så han ville gerne holde pause og servere kaffe ved Egå Marina. - Der var ingen rundstykker!!!!
Chaufføren gav som undskyldning, at vi jo skulle spise ål ad libitum kl. 12.00, som der skulle være god plads til!!!

Lidt småregn undervejs gennem det flotte landskab i efterårsfarver.

Ankom til Gjerrild kro ca. kl. 12.  som planlagt. Bordet var dækket, så alt var klar. Drikkevarer var for egen regning. Der var masser af ål, stuvede kartofler med masser af persille og rødbeder. En god solid middag. Jeg tror, alle var godt mætte, men alligevel var der nogen, som mente vi skulle have haft is til dessert. De interesserede kunne købe kaffe. Vi havde god tid til at nyde det. Chaufføren mente, at der måske kunne blive tid til en pause på hjemturen, hvor der kunne købes is!!!!!

Næste aftale var en rundvisning på Sostrup slot kl. 15.00. Bussen startede ca. kl. 14.40. Slottet lå næsten i baghaven, så hvis vejret havde været lidt bedre kunne det have været i gåafstand. Kørte ad den smukke gamle allé op til slottet. Der holdt i forvejen en bus, hvor der var en rundvisning i gang. Guiden meddelte, at de havde travlt, men vi ville blive vist rundt af slotsfruen, som ventede på os inde i gården. Hun bød velkommen og fortalte meget levende om det historiske sted.

De smukke jagtstuer med de originale malede bjælkelofter. Der havde været restaurant, som pt var forpagtet ud, men leverede mad til kurser og engagementer på slottet. Vi fik historierne om de forskellige ejere, og hvordan salonerne tidligere havde været flittig brugt til tidens mange selskaber. Salonerne var blevet restaureret, men holdt i den oprindelige stil med de flotte gamle håndmalede tapeter mm. Salonerne kunne lejes og bruges af slottets gæster.

Herefter gik vi over til det nyere Marie Hjerte Kloster, som var bygget af nonerne i 1992.

Hun havde omdannet atriumgården til festsal. Der var lagt et pyramideformet glastag, græsset var gravet væk, og i stedet lagt flisegulv med gulvvarme. Nonnernes værelser var alle lave til gæsteværelser, og der var flere mødelokaler. Kirkesalen var uændret. Klosteret bliver i dag brugt til koncerter, konferencer, fester og især til mange bryllupper.

I en af staldlængerne er der tidligere indrettet flere forskellige ferielejligheder.

En vellykket og meget interessant rundvisning, som var sat til ca. 1 time, blev til næsten 2 timer. Herefter samledes vi igen i bussen, og alle var enige om, at isen kunne spares, så vi kørte direkte mod Hørning.

Se evt. mere om stedet på hjemmesiden: Sostrup Slot

Sidst opdateret 19.10.2020