Foredrag og møder

Jesper Wung Sung fortæller om sin roman ”En anden gren".

Romanen handler om hans oldeforældre San og Ingeborg Wung Sung. San bliver som kineser udstillet i Tivoli, hvor Ingeborg besøger udstillingen. De forelsker sig og vækker skandale. Wung Sung fortæller om research og følelser. Han vidste, at han skulle skrive romanen. Hvorfor tog det tyve år?

Lokalafdeling

Højfyn

Hvem

For alle

Pris medlemmer

100 kr., inkl. kaffe og kage, betales ved indgangen

Pris ikke medlemmer

100 kr., inkl. kaffe og kage, betales ved indgangen

Hvornår

27.03.2020 kl.14.30-16.30

Tilmelding

Ulla Nøhr, 21 63 97 16 eller Frede Iversen, 40 44 47 43 fra 27. februar kl. 12.00 og senest 24. marts.

Mødested

Aktivcentret i Glamsbjerg

Beskrivelse

Tilmelding starter 27 februar 2020


Jesper Wung Sung


En anden gren


Jesper Wung Sung skriver her for første gang om sin kinesiske oldefar, der kom til Danmark som del af en udstilling i Tivoli og forelskede sig i danske Ingeborg. En anden gren er en storslået kærlighedshistorie sat i scene i København i det gryende 20. århundrede. En fortælling om at brænde sine broer og følge et andet menneske, en anden vej.


I 1902 åbner Tivoli dørene for en uhørt eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser og spisesteder kan man opleve ægte kinesere. De er kommet dertil direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong og skal være udstillet i fem måneder. I udstillingsprogrammet står der, at det er aldeles forbavsende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler. Det er på én gang dragende og farligt fremmed. Da Ingeborg løser billet og møder San Wung Sung, er det med ét lammende slag også noget helt andet, og hun ved, at hun er nødt til at se ham igen.


Ingeborg vender tilbage. San trodser udgangsforbuddet. De vækker skandale. Man kan ikke uden videre forelske sig i en udstillingsgenstand, man kan ikke blande racerne, kvinder der omgås kinesere er halvkvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen, det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og hun er parat til at udholde hvad som helst for den mand, hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.


 


Jesper Wung Sung (f. 1971) debuterede i 1998 med novellesamlingen To ryk og en aflevering og har siden skrevet en lang række anmelderroste og prisbelønnede bøger for både børn, unge og voksne.