Rejser og ture

856 Hyggelig og spændende tur til Christiania

Kom med på et besøg på den gamle ”Bådsmandsstræde kaserne” bedre kendt som Christiania. Det er en lille og anderledes oase midt i storbyen og en af Danmarks allerstørste turistattraktioner!

Tilmeldingsfrist 20.08.2020 kl. 12.00
Tilmeld

Lokalafdeling

Høje Taastrup

Hvem

For alle

Pris medlemmer

175 kr., Incl. frokost

Pris ikke medlemmer

175 kr., Incl. frokost

Hvornår

10.09.2020 kl.10.00

Mødested

Indgangen til Christiania i Prinsessegade kl. 9.50

Beskrivelse

Kom med på et besøg på den gamle ”Bådsmandsstræde kaserne” bedre kendt som Christiania. Det er en lille og anderledes oase midt i storbyen og en af Danmarks allerstørste turistattraktioner! Den blev grundlagt omkring 1970, lige efter ungdomsoprøret. I en tid hvor der var massiv boligmangel og mange slumstormere i Danmark. Siden har der som bekendt været rigtig mange stridigheder i og omkring Christiania.


Den 13. november 1971 nedfældede man sin første ”grundlov”: ”Christianias målsætning er at opbygge et selvstyrende samfund, hvor hvert enkelt individ frit kan udfolde sig under ansvar for fællesskabet. Dette skal økonomisk hvile i sig selv og den fælles stræben må til stadighed gå ud på at vise, at den fysiske og psykiske forurening kan afværges.”


Vi mødes klokken 10 ved indgangen og får et lille foredrag om Christiania, derefter bliver vi vist rundt og slutter af med lidt at spise i en af de lokale restauranter.


Vejl. transport: S-tog fra Taastrup St 9.12 til Nørreport og skift til metro. Stå af på Christianshavns torv og gå hen til Prinsessegade.


INFO: Turen er ikke egnet for gangbesværede.