Oplevelses klumme marts 2019 af Kaj Kongsted

Kaj Kongsteds oplevelse af Ældre Sagens aktiviteter den 28.2. fra sangcafeen og fra foredragsrækken om "Indbrudssikringer og trick Tyverier"

Ældre Sagen havde to arrangementer på samme dag, torsdag 28/2, og hvor vi var 105 deltagere i ”Sangcafeen”, kl. 9.30, og som afholdes hver torsdag i ulige uger i Månesalen, og hvor Aase Morthorst er leder, Anete Johansen pianist og Bodil Budde ”det kulturelle kvarters” fortæller.  Vi synger en række forhåndsvalgt sange fra Højskolesangbogen, Ældre Sagens Sangbog, og nogle sangark indeholdende sange som ikke findes i de nævnte sangbøger, i den første del af arrangementet, og lytter til det ”kulturelle kvarter” og som denne dag var fortællingen om sangskriveren Jens Rosendal, Ballum, og efter nydelsen af Bispens Cafes kaffe/the og to fine franskbrøds snitter, synger de sange tilhørerne ønsker vi skal synger.  Disse ”Sangcafeer” har i løbet af få år nåede en stor popularitet, fra ca. 40  og til nu over 100 deltagere, og viser at der er et aktuel behov for os pensionister, at komme sammen og finde meningsfuldheden i det at synge sammen og lytte til kulturelle indslag, samt have et socialt samvær omkring formiddagskaffen.  Og som Ældre Sagen kan takke de tre nævnte piger for  initiativet til.

Kl. 14.00 samme dag, havde Ældre Sagen så i samarbejde med Politiet, arrangeret et foredrag omkring emnet ”Tyverisikringer og trick tyverier”.  Og her var det Ældre Sagens medhjælpende redaktør og webmaster Erik Hansen, der bød velkommen.  Og en særlig velkomst til politiassistent Michael Skaarup, der gav os ca. 60 fremmødte en god og intresant orientering, og med hjælp af løbende fine billeder på storskærm, om hvad vi alle bør tænke på og overveje af tiltag for at sikre vore hjem og boliger mod indbrud.  Der er en lang række af tiltag vi kan gøre for dels gennem f.eks. ”nabohjælp, lys og lyd sikringer når vi ikke er hjemme, ekstra dørlåse, vindues sikringer, DNA mærkninger”m.m. af vore værdigenstande, og mangfoldige andre, og ofte forholdsvis billige installeringer, for at gøre de tyve der altid agerer rundt omkring, og som vi bør gøre alt for at undgå de øver vold mod vores ejendomme og stjæle vore værdigenstande.  Og hvor Michael Skaarup også lagde vægt på, at vi skal undlade at optræde som ”hælere”, ved at aftage de stjålne genstande fra tyvene, og dermed er selvforskyldt i at  tyverierne fortsætter.  Den anden del af foredraget omhandlede risikoen for og de tiltag vi kan gøre for at forhindre trick tyverier, både når det gælder afluringer og tyverier af ”Dankort”, og dels hvis vi får besøg af  ukendte personer, som ikke kan fremvise identitetskort o.l..  Det var meningsfuldt for os at få gentaget og få opfordret os til at tage de forholdsregler vi alle kan og bør tage for at sikre os mod tyverier af alle arter, mod vore hjem og ejendele.  Tak til Politiet og Ældre Sagen for de to arrangementer.

Sidst opdateret 02.09.2019