Rejser og ture

2019/20-22 Ta' med til Sorø - sejltur, frokost, kultur og kunst

Bustur til Sorø, den gamle købstad i det smukke Vestsjælland. Sorø venter på os med sejltur på Sorø Sø, lækker frokostbuffet på Restaurant og Besøgscenter Parnas. Derefter skal vi opleve unik dansk billedkunst på Sorø Kunstmuseum- på guidet rundtur, før vi får kaffe og kage, og til slut byvandring.

Tilmeldingsfrist 01.04.2020 kl. 14.30
Tilmeld

Lokalafdeling

Gundsø

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

540 kr.

Hvornår

14.05.2020 kl.09.00

Mødested

Værestedet kl. 9,Gundsømagle Forsamlingshus kl. 9.10

Beskrivelse

Program for bustur til Sorø den 14. maj 2020 – fra kl. 9.00 til ca. 18.00


09.00: Afgang fra Jyllinge, med opsamling ved Gundsømagle Forsamlingshus 09.10.


10.30: En times sejltur på Sorø Sø, med ”indtalt guide”. Under turen kan der købes drikkevarer.


12.00: Lækker frokostbuffet på Restaurant Parnas, i Natur og Aktivitetsparken.


14.00: Sorø Kunstmuseum, guidet rundvisning i den store samling - med kendte malere som fx Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye og Eckersberg samt L.A. Ring og Anna Ancher.


15.00: Kaffe og kage serveres i Museets Café efter omvisningen.


15.30: Derefter tid til en byvandring i den gamle by med hyggelige forretninger, det gamle rådhus og bindingsværk. Vi går med turhjælperen i spidsen forbi Sorø Akademi, Klosterkirken og ned til søen. Eller – man kan vælge selv at gå i dybden med museets store udstilling.


16.45: Bustur hjem. Tilbage i Gundsø ved 18-tiden.


Sorø er en gammel charmerende by, der kan dateres helt tilbage til år 1142. Byen er fyldt med spændende historie, smukke gamle bygninger og ikke mindst en helt fantastisk natur.


En del af den smukke natur får vi at se fra søsiden, når vi med båden Lille Claus sejler over Sorø Sø og lægger til ved Parnas Natur & Aktivitetspark. Her skal vi spise frokost i restauranten. Tidligere lå her et af Sjællands største traktørsteder, Parnas-Huset, hvor H.C. Andersen og B.S. Ingemann drak kaffe. Parnas-Huset nedbrændte i 1970, og først i 2015 blev der bygget ny restaurant midt i Parnas Aktivitetscenters park.


Efter frokost kører vi til centrum af byen, hvor vi skal besøge Sorø Kunstmuseum. Dette rummer mere end 2.300 værker, der spænder over 350 års dansk kunst samt en fantastisk russisk ikon
samling. Efter rundvisningen serveres kaffe/the og kage i museets café.


Hvis man har lyst til at se flere af Sorøs seværdigheder, kan man på egen hånd besøge den gamle imponerende Klosterkirke fra år 1161 samt Akademihaven. Den kan dateres helt tilbage til 1200 tallet - og rummer rester fra den franske barokstil samt den engelske parkstil. Her kan den smukke Fuchsiahave også findes. Der ligger også den skønneste lille café ned til søen.

Du kan også vælge at gå med på byvandringen, hvor vi med turhjælperen i spidsen, vil gå en tur gennem den gamle midtby og ned mod søen. Vi vil på turen komme forbi Sorø Akademi, Klosterkirken m.m. – og vi vil samlet gå tilbage til bussen efter byvandringen.


Der er ca. 300 m. fra kunstmuseet til Klosterkirken.

Vi er også velkomne til at blive på museet og fx gå i dybden med den store udstilling.


Efter en spændende dag i Sorø, stiger vi igen på bussen og vender næsen hjemad. Fyldt med gode oplevelser.

Se folder om turen nederst i dette opslag.Pris kr. 540,- inkl. bus, sejltur, frokostbuffet (ekskl. drikkevarer), entré, guide, kaffe/te og kage.

Antal deltagere Min 40 og Max 50. Opnår vi ikke min. 40 deltagere, kan turen ikke gennemføres. Købte billetter refunderes da.

Turhjælper fra Ældre Sagen deltager.

Adgangsforhold – vi bliver kørt og sejlet til det meste, men skal gå en del på museet. Og måske i byen, hvis man ikke vælger at blive og nyde museets udstillinger på egen hånd.

Billetter sælges onsdage fra 19. februar 2020 kl. 9.30 – 14.30 til og med 1. april 2020 fra Kontoret, Kirkebjergvej 8, 4040 Jyllinge, samt on-line fra samme dag her på hjemmesiden.

Når der bliver åbnet for billetter "on-line", bliver der vist en rød knap ”Tilmeldinger” ved arrangementet. Tryk på den og følg vejledningen*.

Knappen vil være synlig, og køb kan fortages, indtil alle udbudte billetter er solgt, eller udbuddet tages af, jf. evt. anført frist eller senest på arrangementsdagen. Når det sker, forsvinder købsknappen ved arrangementet.

*) Vejledning ved on-line-køb: Du skal anføre dit medlemsnummer og din fødselsdag. Tryk derefter på "Hent oplysninger". Herefter bliver alle registrerede data vist. Hvis dit telefonnummer eller mailadresse mangler eller er forkert, har du mulighed for at anføre oplysningerne eller rette disse. 

Betalingen kan gennemføres enten ved benyttelse af kreditkort eller MobilePay. Vælg den ønskede betalingsmetode og følg vejledningen.


Bustur til Sorø