It

IT-undervisning - der giver dig tryghed i brugen af PC, iPad m.v. - og fx gå på internettet

Undervisningen sker i en lille serie Inspirations- og kursusdage. I emner, der passer til dit behov. Vi underviser i "sådan får du glæde af internettet" ved kontakt til det offentlige, bank og varekøb. Og i det grundlæggende på din PC samt i Office-pakken m.v. Hør mere i IT Caféen onsdage fra 12.30.

Lokalafdeling

Gundsø

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

Gratis

Hvornår

Alle uger
Onsdag kl. 10:00 - 12:00
Ved IT kursusdeltagelse over flere onsdage kl. 10-12 skal man være medlem af vores Hobbyklub. Se note i opslag her på hjemmesiden. - o - Inspirationsdage afholdes udvalgte onsdage 12.30-13.00 - og forudsætter blot tilmelding.

Særlige behov

Adgang med kørestol: Ja

Tilmelding

IT Caféen onsdage 12.30-14.30 eller på Kontoret

Mødested

Værestedet, Kirkebjergvej 8, 4040 Jyllinge

Beskrivelse

Ældre Sagen Gundsø tilbyder vore medlemmer undervisning i brugen af computer, iPad, mobiltelefoner m.v. Og ud fra den vinkel, at vi vil hjælpe dig til at få en bedre digital hverdag.

Vi har frivillige kvalificerede undervisere, som er klar til at undervise dig, så du kan blive selvhjulpen i brugen af din egen computer, tablet (iPad o.l.) eller mobiltelefon. Vi hjælper dig, så du selv kan komme i forbindelse med de offentlige myndigheder, kommunen, SKAT, banken, og trygt foretage indkøb på nettet m.v.

Fra september 2019 har vi delt vores undervisning i Inspirationsdage og egentlige Kursusdage.

Inspirationsdagene handler om at vise dig, hvornår og hvordan du kan få glæde af IT i din hverdag. På kursusdagene går vi i dybden med et kursus, der klæder dig på til selv at kunne gå på nettet eller fx lægge et budget i et regneark, lave lettere billedbehandling og -deling og meget andet. 


Inspirationsdagene er lagt på udvalgte onsdage, hvor du fra kl. 12.30-13.00 får en indføring i, hvad IT herunder internettet kan få af betydning for dit daglige liv. Vi har i 2019/2020-sæsonen planlagt følgende Inspirationsdage i Værestedet:

Onsdag 04.09.2019
Udnyt mulighederne i det offentlige via internettet
Bliv tryg i din omgang med de offentlige systemer, du kan jo næsten ikke undvære dem. Vi kommer ind på stat, kommune, skat, sygesikring, læge/sundhed, NemID og meget andet.
 
Onsdag 09.10.2019
Find det, du søger på internettet
Det er slet ikke så svært. Vi viser, hvordan du søger rejser, adresser, telefonnumre, finder vej, tjekker landkort og meget andet.
 
Onsdag 06.11.2019
Facebook og andre sociale medier – hvad er fordele, ulemper, forskelle og ligheder?
Bliv dus med dine venner og børnebørn på fx Facebook, og følg med fx på Facebook ”Jyllinge – løst og fast” - og hvad der ellers findes af sociale medier. Måske kan du få glæde af et eller flere sociale medier.
 
Onsdag 15.01.2020
Hør og se, hvad du vil, når og hvor du vil – det kaldes ”streaming”
Ja, men er det noget for mig? Jeg har jo mit dyre flow-tv-abonnement (YouSee/Stofa m.v.), kan det gøres billigere? Og hvad kan jeg ellers opleve med en streamingtjeneste?
 
Onsdag 12.02.2020
Opbevar billeder og andre ”data” sikkert i ”Skyen” – din sikkerhed og nemt at tilgå
Er du allerede på nettet med din mobiltelefon, iPad eller PC – så få mere ud af mulighederne for sikker opbevaring af dine data. Eller vil du bare vide noget om ”Skyen”, så tilmeld dig denne inspirationsdag. Vi giver en kort introduktion, som måske giver dig lyst til at lære mere.
 
Onsdag 04.03.2020
At handle på nettet – på den gode måde
Tør du handle på nettet? Hvordan kan man spare penge? Hvad er E-mærkning? Er du usikker, så kom og hør om muligheder, - og om, hvordan man handler sikkert på nettet.

Tilmelding til Inspirationsdage:
Du kan på alle onsdage fra den 14. august 2019 kl. 9.30 tilmelde dig på kontoret, fra kl. 12.30 i IT Caféen eller via hjemmesiden fra kl. 9.30. Via hjemmesiden finder du Inspirationsdagene via dette link til "Foredrag og møder"
 
Kursusdagene gennemføres hen over året, når vi i IT Caféen har samlet et hold af elever - typisk 4-6 personer, der gerne vil dygtiggøre sig inden for et bestemt område.

Der undervises i Værestedet på nye computere med nye store skærme og styresystemet Windows 10.

Vore dygtige undervisere er i stand til at tilbyde vore medlemmer uddannelse og hjælp til at komme godt fra start i brugen af egen computer eller andre digitale apparater som tablets m.v. Ved undervisning i brugen af iPad, mobiltelefoner o.l., skal du medbringe dit eget udstyr.


Kursusundervisningen gennemføres i små moduler på typisk nogle få, dvs. 3-5 onsdage, fra kl. 10-12, og op til 10 lektioner á 2 timer. Undervisningen er gratis for medlemmer af Ældre Sagen Gundsø. Men der skal på nogle hold betales for undervisningsmaterialer o.l.

Vi forventer at undervise i følgende overordnede emner denne sæson:

- Du og det offentlig på internettet - for alle

- Søg generelle data på internettet - for alle

- Sociale medier - hvad er fordele, ulemper, forskelle og ligheder - for alle

- Hør radio og se TV på nettet - det kaldes streaming - for alle

- Dine data på internettet - gem en sikkerhedskopi og/eller dele dine data - for alle

- Nethandel - lær at færdes sikkert og trygt på internettet - for alle

- Grundlæggende PC kursus, med gennemgang af Windoes 10 m.m. - for alle

- Word og Excel - kom i gang med din PC/MAC Officepakke - for let PC/MAC-øvede


Tilmelding: Al tilmelding til vore IT kurser sker ved henvendelse i IT Caféen en onsdag mellem kl. 12.30 og 14.30. Vi drøfter her dine behov, finder frem til et egnet kursus og noterer dig på kursuslisten. Når der er samlet et passende antal elever, gennemføres kurset. 

Du træffer os i sæsonen 2019/2020 hver onsdag bortset fra helligdage o.l.
fra 14.8.2019 - 18.12.2019 og igen 8.1.2020 - 27.5.2020.

Du skal ved deltagelse i flerdages kurser være medlem af Hobbyklubben. Kontingent til denne er på 100 kr./kalenderår. Beløbet dækker fri kaffe/the og servicering omkring samme, når du deltager i aktiviteter i Værestedet. Se mere om Hobbyklubben via dette link: Hobbyklubben Gundsø


Yderligere oplysinger kan, bortset fra i ferierne, fås ved henvendelse på Kontoret, Kirkebjergvej 8, Jyllinge onsdage mellem kl. 9.30 og 14.30 - eller meget gerne i vores IT Café onsdage fra kl. 12.30 til 14.30.


Du er også velkommen til at ringe til vores aktivitetsleder for IT: Hugo Klitgaard / tlf. 2324 4609.