Bliv frivillig

Se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel som frivillig i Ældre Sagen

På Ældre Sagens landsdækkende hjemmeside har vi samlet en masse inspiration om at være frivillig, eksempler på frivilligroller, tips inden du tilmelder dig og andet relevant indhold.  

Læs mere om at blive frivillig og tilmeld dig her

 

Hjælp os lige nu mangler vi besøgshunde  – vi mangler besøgsvenner

Vi mangler også grill-entusiaster til vores grillteam.   Kontakt formand Søren Brandis

Vi mangler suppleanter til bestyrelsen. Kontakt formand Søren Brandis

En af Ældre Sagens fornemste opgaver er at skabe samvær og nærvær. En hjørnesten i dette er vores net af besøgsvenner, der som frivillige i Ældre Sagen med aftalte mellemrum besøger ældre, der ikke har så stort netværk eller af fysiske årsager ikke kommer så meget ud.

Ældre Sagen er heldigvis kendt for at kunne tilbyde besøgsvenner. Men for at det virker, skal vi have et vist antal frivillige, som vil påtage sig opgaven. Vi har i Glostrup i en periode været udfordret af, at have for få besøgsvenner i forhold til det antal ældre, som har givet udtryk for et ønske om en besøgsven.

Det at være besøgsven er noget, man gør med hjertet. Tænk fx på, hvor meget energi, det giver, når ens besøgsvært giver udtryk for, ”at hun helt glemmer at hun har ondt, når jeg (besøgsvennen) er der”. Ligesom at besøgsværten altid står i døren og venter på det aftalte tidspunkt med frisklavet kaffe. (”Besøgsvært” er den person, som har ønsket en besøgsven).

Som besøgsven skal du bare være dig selv. Være lyttende. Men du skal selvfølgelig også sætte grænser. Det er fx ikke tanken, at du skal gå byærinder. Og der må ikke være økonomiske mellemværender mellem besøgsvært og – ven.

Om I mødes en gang om ugen eller hvor ofte, aftaler I selv. Men Ældre Sagen sørger for det første møde, hvor rammerne aftales, og I finder ud af, ”om kemien passer”. Det er Kjell Andersen, fra Ældre Sagen i Glostrup, som står for at matche besøgsværter med -venner. Kjell giver dig en generel introduktion til det at være besøgsven. Og så vil der en-to gange om året være et møde for besøgsvenner i Glostrup, hvor I kan møde hinanden og udveksle erfaringer uden at gå i private detaljer. Så ring endelig til Kjell (2393 3717), hvis du måske kunne tænke dig at blive besøgsven.

Som noget nyt har Ældre Sagen i Glostrup også fået en besøgshund, idet Eva Brunhøj’s 9 år gamle og supersøde “Villy” i september blev certificeret til denne opgave af DCH i Hvidovre (Danmarks civile Hundeførerforening). Det fik vi endda Folkebladet til at omtale 29. oktober 2019. Har du en hund, der måske kunne slå Villy følge, er du meget velkommen til at kontakte Kjell Andersen.

 

 

Sidst opdateret 19.01.2020