Aktuelt


Nyheder fra Glostrup afdeling

               Mødereferat og bestyrelsens beretning fra Årsmøde 2019

                Læs mere her

--------------------------------------------------------------------------------------------

Vi inviterer til spisning – og bekæmper ensomhed

Igen i år afholder Ældre Sagen spisearrangementer i uge 45 – og denne gang inviterer vi vores mange besøgsvenner og besøgsværter med, der jo er med til at bekæmpe ensomhed. 


Mange ældre mennesker sidder alene. Det kan være fordi de ikke længere er så mobile som før – de har måske mistet deres ægtefælle og venner – de bor på plejehjem og får sjældent besøg - og den lange dag mangler kontakt, samtale og nogen at dele oplevelser med. Måske er det en besøgsven, der er brug for.

I Ældre Sagen er der 5.129 besøgsvenner, og man kan henvende sig til den lokale afdeling af Ældre Sagen, hvis man har behov for en besøgsven. Ældre Sagens besøgstjeneste er med til at bekæmpe ensomhed i hverdagen.


Over 350.000 danskere er svært ensomme. Heraf føler 50.000 danskere over 65 år sig ensomme til en grad, at det påvirker deres hverdag. Ensomhed kan ramme alle hele livet, men mennesker, der bor alene, rammes tre gange så ofte af ensomhed som gennemsnittet. 


I Ældre Sagen kæmper vi dagligt for at bryde tabuet og komme ensomheden til livs. Det kan nemlig være rigtig svært at tale om. Heldigvis kan ensomhed forebygges og bekæmpes – men det kræver en fælles indsats. Ensomhed trives heldigvis ikke i gode fællesskaber. 


I uge 45 arrangerer vi fælles spisearrangementer over hele landet, og står sammen med 83 andre organisationer, kommuner og virksomheder i Folkebevægelsen Mod Ensomhed.  

I hyggeligt samvær kan gæsterne nyde et godt måltid mad – og tale sammen om det at miste og være alene. 


I Ældre Sagen Glostrup holder vi Spise-Sammen fredag den 8. november kl. 12 – 15:00 på Glostrup bibliotek, kælderen.

 

OM DANMARK SPISER SAMMEN

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker vi at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Vi vil sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Hjælp. Hjælp. Hjælp. Vi mangler:

Spisevenner og Besøgsvenner
er det noget for dig eller en du kender?

----------------------------------------------------------------------------------

 

Glostrup Kommune har indgået et samarbejde
med Ældresagen i Glostrup om en spiseordning.

Målgruppe
Formålet med ordningen er at give småtspisende, enlige
eller ensomme ældre borgere en mulighed for at nyde et
måltid i selskab med en anden person.
Hvad er en spiseven?
En spiseven er en frivillig person fra Ældre Sagen, som
besøger dig en gang om ugen, hvor I spiser sammen og
nyder hinandens selskab. Så vidt det er muligt, vil Ældre
Sagen finde en spiseven, der har interesser til fælles med
dig. Spisevennen har naturligvis tavshedspligt.
Mad
Du og spisevennen spiser mad fra en leverandør af
madservice, godkendt af Glostrup Kommune. Der er ingen
ekstra omkostninger for dig forbundet med at have en
spiseven. Glostrup Kommune betaler for spisevennens
måltid, og du betaler kun for dit eget måltid.
Hvordan får du en spiseven?
For at blive visiteret til ordningen skal du være godkendt til
Madservice. Hvis du er interesseret, skal du kontakte
Visitationsenheden, som herefter tager kontakt til Ældre
Sagen. Du kan også kontakte Ældre Sagen først, der så beder
Visitationsenheden om at kontakte dig. 

Kontakt:
Visitator Dorthe Vedel, tlf. 4323 6677 Telefontid mellem 9.00
– 10.00, alle hverdage.
Ældre Sagen Glostrup, tlf. 2393 3717.
Revideret september 2018

-----------------------------------------------------------------------------------

    

                 

                                 Demens:

Der er i dag registreret ca. 87.000 personer i Danmark med demens. Dermed har vi også en meget stor gruppe af pårørende, antageligt over 400.000 i Danmark. Til at behandle og pleje demensramte borgere har vi meget dygtigt fagpersonale, men pårørende til demensramte er ofte meget frustrererede, specielt i de tidlige faser, over hvordan, de skal forholde sig over for den demensramte. Ældre Sagen i Glostrup arbejder derfor på at oprette en Demens Café, som er målrettet de pårørende, som dermed både vil få et pusterum og en mulighed for udveksling af gensidige erfaringer. Senere udvides demenscafeen til også at omhandle de demensramte, hvor vi påtænker at lave underholdning i form af foredrag, musik, sang, motion og lignende aktivititeter. Vi påtænker at holde caféen åben en gang om måneden á ca. 2 timers varighed. Der vil være mulighed for indlæg af professionelle på området.Vi henvender os hermed både til pårørende til plejehjemsbeboere og pårørende til hjemmeboende demensramte.Yderligere orientering om opstarten i 2019 vil blive slået op på Glostrup kommunes tre Plejecentre samt på Ældre Sagens kontor og her på siden.

                                                Foto: Ældre Sagen

 

                        Så er Ældre Sagen i Glostrup blevet demensvenlig.

Velkommen! til Demenscafeen i Solkrogen 

I hyggelige og rolige omgivelser finder du vores demenscafe, med adgang til en dejlig solterrasse. Demenscafeen er et samarbejde mellem Ældre Sagen Glostrup og Glostrup Kommune. 

Vi holder åbent hver tredje mandag i måneden, dog ikke i juli, i tidsrummet kl. 14 – 16:00. Der er ikke tilmeldingspligt, og det er gratis at deltage. 

Planlagte mødedatoer i efteråret 2019: 

Mandag den 19. august Mandag den 16. september Mandag den 21. oktober Mandag den 18. november Mandag den 16. december 

Lidt om cafeen I cafeen er det frivillige fra Ældre Sagen Glostrup der er værter, og står for det praktiske. De frivillige har viden om demens, enten igennem deres arbejdsliv eller gennem Ældre Sagens kursusforløb om demens. 

I caféen fokuserer de frivillige på at skabe et hyggeligt og uformelt samvær, hvor man som menneske med demens, eller pårørende, kan mødes med ligestillede. 

Glostrup kommunes demenskonsulenter er ligeledes tilstede i caféen. Demenskonsulenterne kan fortælle om kommunens tilbud og der kan laves aftaler om hjemmebesøg for råd og vejledning i forhold til hverdagen med en demenssygdom. 

Samværet Mennesker med demens og deres pårørende finder det oftest positivt at komme i kendte rammer, under rolige forhold, sammen med andre de er trygge ved. 

Demenscaféen giver yderligere mulighed for at skabe netværk mellem mennesker med demens og mellem pårørende, som også holder udenfor caféens åbningstid. Det kan for den enkelte være vigtigt at tale med andre i samme situation, få lettet hjertet og nogen at støtte sig til. 

Hvad foretager vi os? Vi tager gerne imod forslag fra deltagerne til hvad de ønsker at foretage sig. Blandt de sædvanlige aktiviteter kan nævnes: 

• Der serveres kaffe, the og kage 

• Vi hyggesnakker og deler erfaringer 

• Ser korte film, eller ser på gamle billeder og rekvisitter 

• Går en tur i det grønne, og medbringer kaffen 

• Taler over erindringskort. ”Husker du?” 

• Spiller lette spil 

• Taler om højtiderne 

Med jævne mellemrum vil der blive arrangeret foredrag eller underholdende indslag. Måske en tur ud i naturen. Er der stemning for det, kan dette foregå på andre ugedage eller tidspunkter, end de fastlagte, men kommunens demenskonsulenter kan så ikke deltage 

• Vi synger sange fra den demensvenlige sangbog 

Demenscafeen holder til i Solkrogen, der er beliggende på Sydvestvej 12 på første sal,   

over Aktivitetscenteret, og som nabo til Ældrecenter Sydvestvej. 

Kontakt Ældre Sagen: 

Ældre Sagens kontor Stationsparken 18, 2600 Glostrup Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-12 Tlf. 43440433 Eller: Hanne Søby tlf. 3058 2373 Sven Steendahl tlf. 5134 6386 

Glostrup Kommune: 

Center for Sundhed og Velfærd Dommervangen 4A, 2600 Glostrup Demenskonsulenterne Anni Sønderup tlf. 2937 1314 Kathrine Davidsen tlf. 9116 5616 

Demenscafé i Glostrup 

- et fristed hvor mennesker med demens og deres pårørende er velkomne 

 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

                             Grill og hyggeligt samvær

Kom og vær med til at skabe nye fællesskaber. Vi har fået bevilling til en grill-vogn og skal nu etablere et team på 5-10 grill-venner. Når du har tid, lyst eller lejlighed, tager vi på skift ud og griller til forskellige arrangementer til glæde for ældre, der savner selskab eller en god snak over et frisklavet måltid.

Grill og hygge hører ikke kun sommeren til. Ældre Sagens grillvogne er skabt til at være mobile samlingssteder, der kan fyre op under fællesskabet i lokalmiljøet både sommer og vinter. En pølse og en snak luner både til høstmarkedet, på plejehjemmet, ved julehyggen på lokalcenteret og ved årets nytårstaffel.

                                                                            Foto: Ældre Sagen

Grill er en god ramme for hyggeligt samvær

 

Kom og vær med til at skabe nye fællesskaber. Når du har tid, lyst eller lejlighed, tager vi på skift ud og griller til forskellige arrangementer. Vi har i vinter bygget en grillvogn, der kan hægtes bagpå en almindelig personbil. Med to store gasgrill byder vores grillteam nye grillentusiaster velkommen. Ældre Sagens grillvogne er skabt til at være mobile samlingssteder, der kan fyre op under fællesskabet i lokalmiljøet.

En pølse og en snak luner, både når demenscafeen tager på udflugt til Hersted Høje, til høstmarkedet og i samarbejde med andre foreninger i Glostrup. Til glæde for alle, der savner selskab eller en god snak over en stegt bøf med grillede grøntsager. 

Indvielsen af vores grillvogn skete i april, hvor vi grillede kalveculotter hos Mænds Mødested på Sydvestvej 42 i Glostrup. 14 mænd hyggede sig meget.

Er I en forening med en god ide til et fælles arrangement? Eller har du et forslag til, hvor vi kan glæde andre, så kontakt bestyrelsen.