Rejser og ture

20-1 Bank og Sparekassemuseet

Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Tilmelding senest 29. januar.

Tilmeldingsfrist 29.01.2020 kl. 16.00
Venteliste

Lokalafdeling

Gentofte

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

100 kr., inkl. kaffe og brød i nærliggende restaurent

Hvornår

05.02.2020 kl.11.00-14.00

Tilmelding

Online eller på kontor.

Mødested

Ved indgangen til Heerings Gård, Oven Gaden Neden Vandet 11, København K.

Beskrivelse

Museet ligger kun ca. 100 m fra Metro st. Christianshavns Torv. Fra Metroen går man i retning mod byen og drejer umiddelbart til venstre ned ad kanalen hen ad Overgaden. 


Museet giver dig indblik i en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. 


Vi bliver budt indenfor i Privatbankens første direktøs C.F Tietgens kontor. Tietgen var en af Danmarks betydeligste finansmænd. Blandt de mange virksomheder, han startede, kan nævnes Det Forenede Dampskibsselskab, Store Nordiske Telegrafselskab, De danske Sukkerfabrikker, Tuborgs Bryggerier, De danske Spritfabrikker. Med otiginale genstande fra det 19. århundrede præsenterer museet bankmandens liv og arbejde. En erfaren guide vil fortælle om datiden og om seværdighederne. 


I et særudstillingslokale vil man kunne opleve Christianshavns historie gennem 400 år. I kælderen findes der de gamle fade, hvorfra Heeringsfamiliens produktion af kirsebærlikør foregik i gården. 


Når vi har drukket kaffe og spist brød/kager i den nærliggende restaurent, vil der blive lejlighed til et besøg i den nærliggende Christianshavns Kirke, som også er en seværdighed. 


Turleder: Hans Lammers, 61 50 15 22.