Søndagscafe í Humlebæk Dagcenter den 9. februar kl 14.00

”Sandfærdige historier fra et spændende liv”
​Ældre Sagen i Fredensborg Kommune inviterer til foredrag den 9. februar.
Vi ses i Humlebæk Dagcenter til søndagscafé kl. 14:00

Her kommer pensioneret jagerpilot Michael Huusom og beretter om egne oplevelser i Grønland, om skolegang på en militær ”Koranskole” i Konja, Tyrkiet, om kostskoleophold på Tølløse Mellem og Realskole som 10-årig, om 2 års ophold i det øde Vest-Australien, om oplevede tornadoer og oversvømmelser i Texas, krigen på Balkan, OECD-traktaten ”Open Skies”, ja … også lidt om pilotuddannelsen og livet som jagerpilot i Flyvevåbnet gennem næsten 40 år.


Michael har bl.a. været flyveinstruktør på jetfly i USA i 2 perioder a 4 år og har uddannet mange af de danske jagerpiloter, der senere har deltaget i forskellige operationer rundt om i verden. Så sent som 25. oktober 2019 var han (nu 73 år) tilbage i Texas for at holde tale til NATO´s 26 allernyeste piloter.

Kom og deltag i snakken den 9. februar.

Michael Huusom er født i 1946 og har, grundet faderens arbejde som udlandsrejsende civilingeniør, bl.a. gået i skole i Grønland, i Tyrkiet og Australien samt fire steder i Danmark. Efter MAT/FYS-studentereksamen fra Marselisborg Gymnasium, Aarhus, og et kort ophold på Aarhus universitet, sendte sessionen ham til Flyveskolen på Avnø og derfra til videreuddannet i USA som jagerpilot i Det danske Flyvevåben.

I sin 40-årige karriere har Michael indtaget en lang række ledende stillinger, til og med oberstniveau, inden for Flyvevåbnet i Danmark og på Grønland, samt i NATO og FN-regi; blandt andet i USA, Tyskland, Polen, Estland og i Bosnien-Herzegovina.

Michael Huusom er tildelt flere hæderstegn fra ind-og udland, og er Ridder af Dannebrog.
Michael Huusom blev i 2006 pensioneret som 60-årig.

Michael Huusom er i dag medlem af Fredensborg Kommunens folkevalgte Seniorråd og næstformand i Ældre Sagens lokalafdeling Fredensborg.

Søndagscafeen er åben fra kl. 14-16. Der serveres kaffe/te og kage for 20 kroner, og under kaffedrikningen bliver der tid til først at sludre med de øvrige gæster.

Tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op.

Sidst opdateret 18.02.2020