Rejser og ture

Egholm museum

Egholm Museum, er et privat museum, der rummer unikke historiske effekter fra 2. verdenskrig, fra rationerings mærker til kampvogne. Der er også en samling af antikke våben. Museet blev startet af Ole Falck og har til huse i en tidligere landbrugsbygning på godset Egholm. Du kan tilmelde dig nu.

Lokalafdeling

Dianalund-Stenlille

Hvem

For alle

Pris medlemmer

350 kr.

Pris ikke medlemmer

450 kr.

Hvornår

14.05.2020 kl.09.00

Tilmelding

Zenia Nielsen tlf. 26 60 31 30 eller zenia@nielsen.mail.dk

Mødested

Ruds Vedby, Dianalund og Stenlille

Beskrivelse

Du betaler ved at indbetale beløbet til Danske Bank på reg. nr. 4183 konto nr. 12069693 


eller Mobile Pay på 49367


 


På Egholm museum kan du se vores spændende udstilling om modstandsbevægelsen, der kæmpede for Danmarks frihed. Det gjorde de bl.a. ved hjælp af illegale blade, sabotage af jernbaneskinner og sprængning af bygninger. Der var rationering på næsten alt, og de danske husmødre skulle være kreative for at få ressourcerne til at slå til.


Egholm Museum har en af Danmarks største samlinger fra 2. Verdenskrig, hvor du kan se skydevåben, kampvogne og andet udstyr fra tyske, engelske, amerikanske og russiske soldater. Udstillingen er bygget op i temaer med effekter fra bl.a. KZ-lejre, tyske mandskabsbunkere, Rommels Afrikakorps, den 9. april samt hele den danske historie om de 5 år.


Der er også en store samling af antikke våben, som i gamle dage også blev brugt til andet end krig og jagt. De flotte – ofte udsmykkede – våben kunne fx bruges som magtmiddel, statussymbol samt til at skaffe mad på bordet eller til at underholde med.


På denne udstilling kan du se våben udformede som fingerringe, flotte forladegeværer samt våben, som blev brugt til at vise, hvor høj en status ejeren havde. Det er også her, du kan se Egholm Museums ældste våben, som er fra omkring 1600-tallet.Der er


Der er også en spændende Western-udstilling, hvor du kan opleve stemningen og få en række gode fortællinger fra Det Vilde Vesten. Lær bl.a. om danske Henry Hansen. Inden 2. verdenskrig rejste han til USA for at prøve lykken, og han endte som sherif i en lille by ved navn Lodi i Californien.


På udstillingen kan du bl.a. se hans sherifkontor, salonbaren med det selvspillende klaver og diligencen, som er på vej til nabobyen med en ny cancan-pige. Alt sammen krydret med udstilling af datidens våben og udstyr