Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Årsmødet den 10. marts 2020 i Vildbjerg

Årsmødet 10.03.2020 i Vildbjerg

Formanden Aage Mikkelsen bød velkommen til de knap 250 deltagere, og han glædede sig over, at der igen var stor opbakning til Ældre Sagens årsmøde og arrangementer i øvrigt.

Der var desværre kort tid før mødet afbud fra Tina Lynderup, som skulle stå for det musikalske indslag med solosang, da hun havde fået halsbetændelse, og indslaget blev derfor ændret til fællessange med forskellige forårssange, som pianisten Lene Jensen introducerede og spillede til.

Beretning

I beretningen orienterede formanden bl.a. om den store medlemsfremgang, hvor Ældre Sagen på landsplan nu har 900.000 medlemmer, og om nogle af indsatsområderne i det sidste år, som bl.a. var sammenhæng i sundhedsvæsenet, styrket pleje og omsorg for svækkede ældre, indsatsen for demensområdet og ensomheden.

I Herning kommune, hvor der er godt 14.000 medlemmer, er Ældre Sagen opdelt i 3 lokalafdelinger. Her glædede formanden sig bl.a. over det gode samarbejde med kommunen og over, at der endelig er vedtaget en udbygningsplan for plejeboliger for de kommende år. Desuden var han glad for, at de varslede besparelser sidste år til klippekort og socialt arbejde ikke blev gennemført, og han håbede der kunne findes flere ressourcer til både hjemmeplejen og plejeboliger i det næste budget.

Lokalafdelingen Aulum-Vildbjerg har nu 2.725 medlemmer og har haft en netto fremgang på 180 medlemmer det sidste år, hvilket er den største stigning nogensinde.

Han gennemgik nogle af de mange arrangementer, der har været og nævnte her søndagscafeen med i gennemsnit ca. 40 deltagere, og de faste arrangementer efterår og vinter med omkring 150 deltagere, hvor der startes med kaffe, derefter et spændende og aktuelt foredrag og slutter med let aftensmad. Desuden nævnte han de 2 ekstra arrangementer det sidste år, nemlig mødet om demens og fuldmagter samt mødet om tricktyveri og netsvindel, begge møder der samlede stor deltagelse.

Desuden kom han ind på det store arbejde, der udføres af de mange frivillige, og han rettede en tak til alle frivillige for den store indsats de gør for de ældre i området.

Regnskab

Kassereren Jytte B Jensen gennemgik regnskabet, som viste et underskud på ca. 26.000 og sluttede med en kassebeholdning på ca. 100.000. Underskuddet skyldes det store aktivitetsniveau og de ekstra arrangementer i det sidste år.

Valg

Ved valget til bestyrelsen blev følgende valgt:

Henning Hedegaard, Vildbjerg
Finn Rud Nielsen, Aulum
Per Lundorf Jensen, Vildbjerg
Hanna Høybye Lyngaa, Vildbjerg

Som suppleanter blev valgt:
Inger Thomsen, Aulum
Elna Holbøll, Vildbjerg

I bestyrelsen sidder desuden Aage Mikkelsen, Karen Margrethe Jensen og Birgit Svendsen.

Efter et par stykker smørrebrød og kaffe, blev der udtrukket 3 flasker vin på indgangsbilletterne, og derefter blev der sunget en del forårssange, som pianist Lene Jensen introducerede og spillede til.

Formanden sluttede aftenen med en tak for den store opbakning til årsmødet og Ældre Sagens forskellige arrangementer, samt orienterede om et par kommende arrangementer, inden aftenen sluttede med en fællessang.

Formandens beretning
Godkendt regnskab for 2019

Sidst opdateret 13.11.2023