Aktuelt

Hold dig orienteret om nyt fra Ældre Sagen Amager2300

Juleudflugt til Bromølle Kro og Birkegårdens Haver

Salget af billetter til vores juleudflugt den 29. november til Bromølle Kro og Birkegårdens haver gik over al forventning. Billetsalget begyndte tirsdag, den 5. november kl. 10. Salget begyndte samtidigt på kontoret og online. Efter en halv time var alle 60 pladser solgt, hvorefter man kunne skrive sig op på venteliste. Det har 27 medlemmer gjort.

Da interessen for udflugten viste sig at være så stor, tog arrangementsudvalget v/Bodil Rasmussen samme tirsdag formiddag kontakt til både busselskab, Bromølle Kro og til Birkegårdens Haver for at høre om muligheden for at komme med et større selskab. Busselskabet fortalte at man kunne komme med en større bus - en dobbeltdækker - med plads til 78 passagerer. Bromølle Kro havde ingen problemer med at tage imod 78 gæster til Flæskesteg og Risalamande. I går fredag meldte Birkegården tilbage og bød 78 gæster velkommen til kaffe og æbleskiver. 

Udvalget har derfor i dag sendt sms og mails til de første 18 på ventelisten med tilbud om plads. Udvalget har bedt om hurtig reaktion/betaling. Manglende reaktion vil betyde, at udvalget vil kontakte den næste på ventelisten.

Overraskende mange medlemmer (37 ud af 60) valgte at tilmelde sig udflugten online tirsdag formiddag. Det er glædeligt at medlemmerne har taget imod muligheden for online tilmelding og betaling.

Skrevet 9.11.2019


 

Pleje- og aktivitetscenter Hørgården

Fredag, den 8. november mødtes lokalafdelingens formandskab med ledelsen af Plejecenter Hørgården for en fortsat drøftelse af muligheden for et udvidet samarbejde mellem Plejecentret og lokalafdelingen.

Plejecenter Hørgården fremstår efter om- og nybygningen som et meget attraktivt sted - ikke blot for beboere og medarbejdere; men som et nyt spændende samlingssted for lokalområdet - for hele Amager2300. Plejecenter Hørgården har plads til og har inviteret Ældre Sagen Amager2300 til at oprette aktiviteter og afholde arrangementer på centret. 

Vores IT-café hver tirsdag fra kl. 10-12 fortsætter selvfølgelig. En af de første nye aktiviteter i Plejecenter Hørgården bliver formodentlig et tilbud til de 15 medlemmer, som i dag står på venteliste til motion- og styrketræning i Bomi-Parken. Vi talte om et tilbud mandag formiddag som en mulighed.

Centerets imødekommenhed og dets mange muligheder løser umiddelbart et af lokalafdelingens helt store problemer. Manglen på lokaler. Ud over motions- og styrketræning er der mulighed for at dyrke linedance og gymnastik. Der er mulighed for kreative aktiviteter, som f.eks. kunstmaling o.lign., og der er plads til at afholde arrangementer som foredrag med og uden musikalske indslag.

For at de mange nye muligheder kan blive til konkret glæde og gavn for medlemmerne er jagten på frivillige, som vil påtage sig de nødvendige roller som instruktør, holdleder og lign. gået ind.

Har du lyst at være med bedes du i første omgang skrive lidt om dig selv, dine kvalifikationer og dine ønsker og sende det til vores mail. 

Skrevet 9.11.2019


Bestyrelsen har 26. og 27. september været på udviklingsseminar på hotel og konferencecenter Comwell i Roskilde.

Seminaret havde to temaer: 1: Grundfortællingen om Amager2300 og 2: Er vi klar til at påtage os rollen som en Demensvenlig Lokalafdeling?

En grundfortælling er, kort fortalt, fortællingen om hvorfor en organisation, en virksomhed, gør en forskel for omverdenen. Seminaret kiggede derfor tilbage på historien, forsøgte at få et overblik over nutiden, og så dernæst ind i fremtiden, så godt vi nu kunne. Seminaret skrev ikke vores grundfortælling; men en skrivegruppe har påtaget sig at skrive et første udkast.

Med strategiplan 2017-2021 besluttede Ældre Sagens landsledelse i november 2016 at gøre 'demens' til et strategisk indsats- og arbejdsområde.  Demens blev gjort til et af Ældre Sagens Kennedy-projekter (et Kennedy-projekt er et projekt der gennemføres fordi det er vanskeligt - ikke fordi det er let). 90 af de 215 lokalafdelinger har nu fået kvalitetsmærket "Demensvenlig Lokalafdeling". I vores nærområde gælder det City og Tårnby. På seminaret blev bestyrelsen klædt fagligt på af fagmedarbejdere fra både Ældre Sagens Frivilligafdeling og fra København Kommunes Demenscenter Amager og fra Lokalområdekontoret Amager. Bestyrelsen beslutter inden udgangen af året om Amager2300 bliver næste demensvenlige lokalafdeling.


 • Lokal indflydelse

  Ældre Sagens mission: Et godt liv - hele livet. Ældre Sagens vision: Vi er en folkelig bevægelse, der med nærvær, inds...

  Læs mere
 • Læseven på Ørestad Skole

  Ørestad Skole søger voksne læsevenner. Har du 1-2 timer til overs hver uge mellem kl. 8 og 14? Har du lyst til at hjælp...

  Læs mere
 • Informationer i forbindelse med start af ny sæson den 1. august

  Kontoret i Holmbladsgade åbner igen den 1. august

  Læs mere
Nedenstående tekst bevares til vi ser hvordan Movia håndterer den fysiske - ikke den digitale - information om de nye køreplaner fra 13. oktober, hvor Movias omlægning af busruter efter Metro City Ringens åbning.

 

Om Movia og køreplaner

 

Ældre Sagen har i dag 20/2 lagt et opslag op på sin Facebookside. Ældre Sagen skriver:
"Er bussernes køreplaner vigtige?
Busselskabet Movia har fjernet de fysiske køreplaner på Sjælland. Det er et problem mener vi – og det samme gør mange andre.
Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk leder lige nu efter dig, der gerne vil fortælle, hvorfor køreplanerne skal tilbage. Din historie skal bruges til at overbevise Movia om at genoplive køreplanerne."


Link til Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk