Få styr på Rejsekortet

Få styr på regler, fordele og ulemper ved det nye Rejsekort.

Skip Navigation LinksForside > Temaer > Få styr på Rejsekortet
Facebook Twitter Email Udskriv
Få styr på regler, fordele og ulemper ved det nye Rejsekort.
​Rejsekortet er et slags billet-dankort til bus, tog og Metro. På sigt skal Rejsekortet erstatte eksisterende kort og billetter.
 
Hvis du ofte rejser med klippekort
Klippekortene er flere steder i landet i gang med at blive udfaset. I Nordjylland kan du eksempelvis ikke længere bruge klippekort og i hovedstadsområdet stopper salget af klippekort 12. oktober 2014.
 
Hvad der gælder for din region, kan du se på dit regionale trafikselskabs hjemmeside.
 
Når klippekortene er udfaset, er du nødsaget til at anskaffe dig et Rejsekort i stedet for klippekortet. 
 
Hvis du er over 65 år eller førtidspensionist, kan det være en fordel at vælge et personligt Rejsekort med kundetypen Pensionist, da det inkluderer nogle rabatter.
 
Rejsekortet er dog selv med disse rabatter ikke nødvendigvis billigere end klippekortet. Det afhænger af hvor og hvornår, du kører.
 
 
Hvis du ofte rejser med periodekort
Rejser du ofte med bus, tog eller metro, har du måske et periodekort. Det er endnu ikke blevet besluttet, hvornår periodekortene udfases. For langt de fleste vil Rejsekortet bliver dyrere end deres periodekort (som eksempelvis det såkaldte mimrekort).
 
Vi anbefaler derfor, at du beholder dit periodekort, og bruger det som hidtil, og venter med at skifte til Rejsekortet til det er nødvendigt.
 
Hvis du rejser på tværs af landet
Rejser du på tværs af landet, har du flere muligheder, når du skal betale for din billet.
 
Du kan rejse på dit Rejsekort. Du kan bruge Rejsekort i tog over det meste af landet: DSB og Arrivas tog, S-tog, Metro samt lokalbaner og Regionstog.
 
Du kan også fortsat henvende dig i en DSB billetkontorer og købe en traditionel billet, og du kan købe en billetter på dsb´s hjemmeside.
 
 
Rabat til pensionister
Er du fyldt 65 år, eller er du førtidspensionist, kan du vælge et personligt Rejsekort med kundetypen pensionist og derved få nogle pensionistrabat.
Din rabat afhænger af:
  • tidspunktet for din rejse
  • hvor du rejser samt
  • hvor ofte du rejser (og altså ikke af dagen, som du kender fra billigdage og normaldage)
 
 
 
 
Ældre Sagen arbejder for at gøre Rejsekortet bedre for borgere, som eksempelvis får svært ved at få tanket penge på rejsekortet, eller som får langt dyrere rejser.
 
 
 
 
Beregn din pris
Du kan regne prisen ud for en enkelt rejse med rejsekort. Bemærk, at du skal indtaste zone-området, som din rejse starter og slutter i.
Beregn din pris
 
Find salgssted
Uden en internetadgang og et dankort er det nødvendig at dukke personligt op på et af landets salgs- og servicesteder for at få et Rejsekort.
Her finder du nærmeste salgs- og servicested.
 
​Hvordan fungerer rejsekortet?
rejsekort.dk kan du læse de mest almindelige spørgsmål og svar om, hvordan rejsekortet fungerer. Spørgsmål og svar om rejsekort