Er du berettiget til ældrecheck?

​Din alder, din formue og din indtægt har betydning for, om du kan få ældrecheck. Se her om du er berettiget til ældrecheck.

Skip Navigation LinksForside > Temaer > Er du berettiget til ældrecheck?
Facebook Twitter Email Udskriv
​Din alder, din formue og din indtægt har betydning for, om du kan få ældrecheck. Se her om du er berettiget til ældrecheck.

​Ældrechecken er en supplerende årlig udbetaling til folkepensionen. Den udbetales i januar måned.    

Fuld Ældrecheck i 2015 er på 16.400 kr. pr. år

 

Se pensionssatserne for 2015

Du skal være over 65 år 
For at kunne få ældrecheck, så skal du være berettiget til folkepension inden den 1. januar i udbetalingsåret. Det vil sige, at du skal være fyldt 65 år senest i december året før, for at du kan få ældrechecken.
 
Grænserne for din formue og indtægt 2014

Om du er berettiget til ældrecheck, afhænger af din likvide formue og din indtægt. Hvis du har en ægtefælle er det jeres samlede likvide formue og indtægt, der er tale om. For at være berettiget skal din/jeres likvide formue og indtægter være mindre end:  

Likvid Formuemindre end 80.300 kr.

Indtægter udover folkepensionen: Enlige: mindre end 66.500 kr./Gifte: mindre end 133.400 kr.

 
Hvad er likvid formue? (afsnittet Betydning af formue)

Størrelsen af ældrechecken bestemmes af dine indtægter. Ligger din indtægt under indtægtsgrænsen, så er det din såkaldte personlige tillægsprocent, der afgør hvor meget du får i ældrecheck. Læs her hvordan du beregner din personlige tillægsprocent: 
 
 
Du kan få fuld ældrecheck, enten hvis du som enlig har en indtægt under 19.100 kr. ud over din folkepension, eller hvis du og din ægtefælle tilsammen har en indtægt under 37.900 kr. ud over jeres folkepension.  
 
Du skal ikke søge om ældrechecken
Hvis du bor i Danmark, så skal du ikke ansøge om at få ældrecheck. Udbetaling Danmark undersøger automatisk, om du er berettiget til ældrecheck ud fra dine oplysninger fra SKAT.
 
 
Folkepensionen fra december er IKKE formue
De indtægter, du får indsat på din konto i slutningen af december, og som er beregnet til dækning af dine leveomkostninger (f.eks. folkepension og ATP), skal ikke betragtes som formue, når Udbetaling Danmark vurderer, om du har ret til at få ældrecheck.
 
 
  

Vidensbank

Om Folkepension

 

​Hvad får jeg i pension?
pension288.jpg

 

 

​Få nyhedsbrev fra Ældre sagen

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyttige råd, ny viden, medlemstilbud og indblik i nogle af alle de aktiviteter, der forgår rundt omkring i vores lokalafdelinger.

 Tilmeld dig nyhedsbreve.

 

 

​Offentlige tilskud
offentlige_tilskud288.jpg 
Vær opmærksom på, at der findes en række offentlige tilskud, man som folkepensionist kan være berettiget til. Som hovedregel skal man selv søge kommunen for at få de forskellige tilskud.
Se offentlige tilskud