Værd at vide

Opslagsværk

Søg i Værd at vide
Populære emner
Skip Navigation LinksForside > Få Råd Og Støtte > Værd at vide > Folkepension og førtidspension > Fælles bestemmelser for folkepension og førtidspension > Efterlevelsespension
Facebook Twitter Email Udskriv
Se alle emner Folkepension og førtidspension Fælles bestemmelser for folkepension og førtidspension Efterlevelsespension

Efterlevelsespension

 

Efterlevelsespension udbetales til den længstlevende af to gifte pensionister eller til den længstlevende af to samlevende pensionister.


Dør den ene af samlevende ægtefæller eller samlevere, der begge modtager social pension, fortsætter udbetalingen af pensionisternes sammenlagte pensioner (efterlevelsespension) i tre måneder fra dagen efter dødsfaldet.
 
Det er den samlede pension før skat, der udbetales. Beløbet beskattes hos den efterlevende, som kun har sit eget personfradrag. Der er således kun ét personfradrag i de tre måneder, hvorfor nettobeløbet ikke er så stort, som da begge levede.

Efterlevelsespension udbetales kun hvis pensionisterne havde fælles bopæl/folkeregisteradresse på dødsfaldstidspunktet.

Der udbetales ikke efterlevelsespension, hvis den ene er flyttet på plejehjem, fordi pensionerne allerede ved indflytning omregnes, som var man enlig. 
 
Når de tre måneder med efterlevelsespension er gået, omregnes taksten dagen efter til taksten for reelt enlige.

Sidst redigeret 25/11 2015 kl. 09:00

Spørg os

Få råd og støtte

Få mere at vide om dine muligheder og rettigheder, eller find støtte i vores aktiviteter og tilbud tæt på dig.​

Vær med

Bliv medlem

Som medlem af Ældre Sagen støtter du den gode sag, og du får en masse attraktive medlemsfordele.​