Ledighedsydelse

Sidst redigeret den 15.01.2024

Hvis man er ledig og visiteret til fleksjob, kan man få ledighedsydelse. Man skal være aktivt jobsøgende, og samarbejde med kommunen om at komme i fleksjob.

Ydelsen udgør 18.137 kr. om måneden, hvis man på det tidspunkt er berettiget til at modtage syge- eller barselsdagpenge, eller har været ansat i et fleksjob i ni måneder inden for de seneste 18 måneder.

Opfylder man ikke disse betingelser, hvis man f.eks. modtager kontanthjælp, udgør ledighedsydelsen 16.382 kr. om måneden for forsørgere og 12.326 kr. om måneden for ikke forsørgere (2024). Dette svarer til satser for kontanthjælp.

Ledige visiterede til fleksjob, der har nået fleksydelsesalderen, og som har modtaget ledighedsydelse i 6 måneder efter fleksydelsesalderen (se afsnit Alder for tilbagetrækning), får ledighedsydelse, der svarer til sats for kontanthjælp for ikke forsørgere fra det fyldte 25. år frem til folkepensionsalderen eller til de overgår til fleksydelse.

Der sker fradrag i ledighedsydelsen ved udbetaling af lønindkomst eller anden indkomst, der træder i stedet for lønindkomst, f.eks. pension, med 30% af indtægter op til 16.323 kr. og med 55% af indtægter derudover. Der skal ikke ske fradrag for pension, der udbetales som følge af tab af erhvervs-/arbejdsevne, og som er et led i et tidligere ansættelsesforhold.

Under ferie kan ledighedsydelse udbetales i op til 25 dage, svarende til fem ugers ferie. Det er vigtigt at meddele kommunen, at man ønsker at holde ferie, inden den afholdes, ellers fortabes retten til ydelsen.

Har man feriepenge fra tidligere job, eller har man kun været ansat en del af året, udbetales ledighedsydelsen forholdsmæssigt.

Indhold hentes